Marko Oinas saapui Helsinkiin

22. heinäkuu 2016 - admin

Marko Oinas lähti kelaamaan pyörätuolilla Oulusta Helsinkiin 1. heinäkuuta 2016. Huimalla tempauksellaan hän halusi tuoda julkisuutta pyörätuolilla ja proteesilla liikkuvien kokemille haasteille. Kolmen viikon ja yli 600 kelatun kilometrin jälkeen hän saapui Helsingin kauppatorille perheen, ystävien ja tukijoiden kannustamana.

”Täällä ollaan, tuntuu mahtavalle!”, kommentoi silminnähden onnellinen ja tyytyväinen Marko Oinas. ”Matka tehtiin, koska haluan kannustaa muita samassa tilanteessa olevia – pyörätuolilla tai proteesilla liikkuvia – ulos ja liikkeelle. Kaikkien ei tarvitse rullata Suomen halki, mutta lähde vaikka lähikauppaan, harrastamaan tai tapaamaan kavereita. Ole rohkeasti oma itsesi!”

Marko Oinas tietää omasta kokemuksestaan kuinka haastavaa liikkeelle lähtö voi olla. Hän loukkaantui työtapaturmassa 2006, ja kymmenen vuoden aikana häntä on operoitu yhteensä 24 kertaa. Nyt Oinas totuttelee proteesin käyttöön.

Ihanan kamala Suomen kesä

Pyörätuoli ja kroppa toimivat moitteetta. Oinaan mukaan haastavinta matkalla oli huono sää, joka hidasti matkantekoa kaksi ensimmäistä viikkoa. Pitkiä, asuttamattomia taipaleita kelatessaan Oinas ihaili maisemia.

”Suomen luonto on ihmeen kaunis. Matkan varrella oli uskomattoman hienoja peltomaisemia, joita ei välttämättä olisi autolla ajaessa huomannut. Välillä kannattaa siis liikkua hitaasti”, vinkkaa Oinas.

Huumorilla ja ystävien avulla maaliin

Marko Oinaan koko matkan mukana kulkenut huoltotiimi koostui hänen läheisistä ystävistään.

”Hauskaa on ollut koko ajan, ja vastoinkäymisistä selvittiin huumorilla. Kiitos kuuluu siis tukijoille ja tiimille, jota ilman tämä matka ei olisi ollut mahdollinen”, kiittelee Oinas.