Pikkuleijonat saavuttivat tavoitteensa – tuloksena MM-kultaa!

25. huhtikuu 2016 - admin

Kolmen vuoden rupeama päättyi niin kuin sen pitikin päättyä. Joukkueen tavoitteena oli MM-kulta, ja se näistä kisoista haettiin. Pikkuleijonien joukkueen rakentaminen alkoi jo kolme vuotta sitten, ja omalta osaltani valmistautuminen kisoihin alkoi vajaa vuosi sitten Kuortaneella.

Kokonaisuudessaan voin sanoa, että tämä kokemus on ollut aivan huikea. On ollut mahtavaa katsoa, miten joukkue on nostanut tasoaan pelien vaativuuden kasvaessa. Jokainen joukkueessa pelasi vastuksen ja tilanteen mukaan. Täytyy vain todeta, että pelaajat ovat kyllä upeita ja kylmäpäisiä poikia! Myös valmennuksella ja koko tiimillä on ollut tärkeä osansa tavoitteen saavuttamisessa.

Turnauksen kannalta ratkaisevaa oli välieräottelu, jossa saimme vastaamme kisojen ennakkosuosikin, Yhdysvaltain joukkueen. Lopputulos 4−2 oli meille iso voitto. Kaikesta näki, että järjestäjän, Yhdysvaltain jääkiekkoliiton, ennakkosuunnitelmien mukaan finaaliottelu olisi pitänyt pelata USA:n ja Kanadan joukkueiden välillä.

Niin vain kävi, että finaalissa nähtiinkin Suomi ja Ruotsi. Loppuottelussa Ruotsi oli aseeton, minkä Ruotsin joukkueen johto myönsi heti ottelun jälkeen. Jo ennen ottelua Suomen pukuhuoneessa saattoi aistia kumpi joukkue pelin voittaa.

Vielä on edessä noin kuudentoista tunnin matka Suomeen, jonka aikana paikkaillaan voiton jälkeistä univajetta. Mielenkiinnolla odotamme, millaisen vastaanoton joukkue saa Suomessa.

Asenne, jolla nuoret pelaajat ovat vieneet tätä turnausta eteenpäin, antaa kyllä intoa ja voimaa myös omaan työhön. MM-kisat ovat olleet mieleenpainuva kokemus, ja olen varma, että tämä hieno tunne kantaa pitkälle arjessa.

Mika Rouhiainen, Respecta Oy, Pikkuleijonien fysioterapeutti 

pokaali.JPG