Esteetön ympäristö


Tarjoamme ratkaisuja, joilla ympäristöstä voidaan rakentaa esteetön. Ammattitaitoiset myyntineuvottelijamme auttavat oikean ratkaisun suunnittelussa ja valinnassa.


Luiska, ramppi, tasonostin vai tuolihissi?


Korkeusero alle 30 cm = luiska

  • Excellent-luiskia käytetään yleensä sisätiloissa matalissa 0−30 senttimetrin korkeuseroissa. Luiskat ovat kevytrakenteisia ja helposti kasattavia. Luiskat voidaan myös helposti säilöä, ja rakennetta voi muuttaa tarpeen mukaan.

Korkeusero 30−100 cm = ramppi

  • Rampit ovat yleensä ulkokäyttöön, ja mahdollinen enimmäiskorkeus on huomattavasti suurempi kuin luiskilla: 80−100 cm. Kun korkeusero kasvaa, on tärkeää huomioida rampin kaltevuus. Ramppien valmistusmateriaalina käytetään alumiinia tai muuta metallia. Alumiiniramppi on kevyt ja helppo käsitellä.

Korkeusero yli 80 cm = tasonostin

  • Korkeuseron kasvaessa yli metriin on monesti järkevämpää valita tasonostin rampin sijaan. Malleja on sekä ulko- että sisäkäyttöön. Toimivin ratkaisu valitaan aina tapauskohtaisesti. Valintaan vaikuttavat kohteen ympäristö, maaston muodot, käytettävissä oleva tila ja asiakkaan voimavarat. Ratkaisua miettiessä kannattaa jutella asiaan perehtyneen myyjän kanssa.

Korkeusero kerroksesta toiseen = tuolihissi

  • Kun halutaan liikkua kerrosten välillä, on ratkaisu hissi tai portaikkoon asennettava tuolihissi. Helppokäyttöisen tuolihissin asennuksella vältytään muilta mittavilta kodinmuutostöiltä, esimerkiksi märkätilojen siirtämiseltä yläkerrasta alakertaan tai toisinpäin.

 

Tasonostin

Guldmann Stepless -tasonostimen avulla esimerkiksi pyörätuolia käyttävä henkilö voi siirtyä vaivattomasti tasolta toiselle. Tasonostinmalleista löytyy oikea ratkaisu jokaiseen kohteeseen. Nostinmalleja on sekä sisä- että ulkokäyttöön, kaikki mallimme ovat äänettömiä ja tasaisesti nostavia.Henkilönostin tarvitsee vain pienen tilan. Tasojen korkeusero voi olla kaksi metriä. Asennus ei vaadi kuin tasaisen alustan ja sähkökytkennän. Varsinaisen nostinyksikön lisäksi asennusta suunniteltaessa tarvitaan tieto ovien kätisyyksistä sekä turvaporttien asennuksesta. Kaikista tasonostimista tehdään aina yksilöity kustannusarvio. Kysy lisää esteettömän asumisen ratkaisuihin erikoistuneilta myyjiltämme. Katso lisää Stepless-tasonostimesta esitteestämme:  Icon Esite: Esteetön ympäristö (955,6 KB)


Pyörätuoliluiska

Pyörätuoliluiskia voi käyttää aina kun korkeuserot ovat esteenä pyörätuolin, sähkömopon tai sähköpyörätuolin siirtämiseen. Kynnysluiskien valmispaketit ovat helppo tapa tehdä kodista esteetön. Sarjasta kokoat pyörätuoliluiskan helposti ja nopeasti kuten rakennuspalikoista. Kynnystä ei tarvitse poistaa. Valikoimassamme on myös Excellent Weekend -kassi, jossa on helposti mukana kulkevat pikaluiskat.  

Excellent Systems on räätälöitävä, kiinteä luiskaratkaisu, joka sopii moduulirakenteensa ansiosta riippumatta muodosta tai korkeuseroista lähes minkä tahansa kynnyksen ympärille, kulkuaukkoon, oveen tai kuistille. Excellent Systems -luiskan asennus ei aiheuta vahinkoa rakenteille, vaan karmit ja ovilistoitukset säilyvät vahingoittumattomina. Pyörätuoliluiskan kaltevuus voidaan säätää halutuksi ja lepotasanteita lisätä tarpeen mukaan. Pyörätuoliluiska voi sisältää sekä sisä- että ulkokulmia tai reunakorotuksia, jolloin luiskaa pitkin voidaan nousta joka puolelta tai vaihtoehtoisesti luiskan reunalta ei putoa.

Ulko-oven ramppi kootaan eripituisista luiskista, tasanteista, kaiteista sekä ylä- ja alatason lähtöpaloista. Komponentteja yhdistämällä saadaan ratkaisu moneen erilaiseen porrasratkaisuun. Mutkia ja tasanteita voi lisätä talokohtaisen tarpeen mukaan. Kokoaminen tapahtuu helposti paikalla kokoamisohjetta seuraten. Kevyttä alumiinia ei tarvitse huoltaa ja sitä on mukava käsitellä.

 

Yksilölliset alumiinirampit

Laadukkaiden, yksilöllisten Feal-ulkoramppien mitoitus ja komponenttien valinta tehdään aina yhdessä Respectan esteettömän asumisen ratkaisuihin erikoistuneen myyjän kanssa. Ramppikokonaisuus kootaan eripituisista ramppielementeistä, tasanteista, kaiteista sekä ylä- ja alatason lähtöpaloista. Eri komponentteja yhdistelemällä saadaan toimiva ratkaisu lähes mihin tahansa portaikkoon. Mutkia ja tasanteita voi lisätä tarpeen mukaan. Kaikkien suurimpien osien materiaali on kevyttä ja huoltovapaata ruostumatonta alumiinia. Ramppi on helppo koota paikanpäällä kokoamisohjeen avulla. Vaivattomin ratkaisu on tilata ammattitaitoinen asennuspalvelu Respectasta. Suositeltava rampin kaltevuus on 5° tai 1:20, mikä tarkoittaa esimerkiksi 40 senttimetrin korkeuserossa 8 metrin ramppia. Jokaisen kuuden metrin jälkeen on oltava lepotasanne. Rampit kootaan moduulipaloista. Hinta muodostuu käytettyjen elementtien mukaan.


Tuolihissit

Helppokäyttöisen tuolihissin asentamisella vältytään muilta mittavilta kodinmuutostöiltä, esimerkiksi märkätilojen siirtämiseltä kerroksesta toiseen. Hissiä ei asenneta seinään, vaan se kiinnitetään portaisiin. Hissi- ja tuolihissiratkaisuja voi hankkia kauttamme niin sisä- kuin ulkotiloihin. Valikoimastamme löydät asuntosi portaikkoon sopivat johteet (suorat tai mutkaportaat) sekä istuinmallin ja verhoiluvärin. Katso lisää tuolihisseistä esitteestämme:  Icon Esite: Esteetön ympäristö (955,6 KB)

 

Asiakaskohtainen suunnittelupalvelu

Nostin- ja hissiratkaisut suunnitellaan ja asennetaan aina asiakaan tarpeen ja toiveen mukaisesti.


Osta tai vuokraa

Tarjoamme apuvälineille useita rahoitusvaihtoehtoja. Laitteet voi ostaa omaksi tai hankkia rahoituksella solmimalla määräaikaisvuokrasopimuksen, joka on toistaiseksi solmittavaa vuokrausta edullisempaa.

Kysy lisää Myyntipalvelustamme p. 0207 649 748 ja vuokrauspalvelustamme p. 040 3488 528 tai vuokrauspalvelu@respecta.fi.

 

Icon Esite: Esteetön ympäristö (955,6 KB)