Esteetön ympäristö


Tarjoamme ratkaisuja, joilla ympäristöstä voidaan rakentaa esteetön. Tasonostimiimme voit tutustua Respecta-kuvastossa (kuvasto.respecta.fi), ja ammattitaitoiset myyntineuvottelijamme auttavat oikean ratkaisun suunnittelussa ja valinnassa.


Luiska, ramppi, tasonostin vai tuolihissi?


Korkeusero alle 30 cm = luiska

  • Excellent-luiskia käytetään yleensä sisätiloissa matalissa korkeuseroissa. Luiskat ovat kevytrakenteisia ja helposti kasattavia.

Korkeusero 30−100 cm = ramppi

  • Pyörätuolirampit ovat yleensä ulkokäyttöön, ja mahdollinen enimmäiskorkeus on huomattavasti suurempi kuin luiskan (80−100 cm). Kun korkeusero kasvaa, on tärkeää huomioida rampin kaltevuus. Pyörätuoliramppien valmistusmateriaalina käytetään alumiinia tai muuta metallia.

Korkeusero yli 80 cm = tasonostin

  • Korkeuseron kasvaessa noin metriin ja yli on monesti järkevämpää valita tasonostin rampin sijaan. Malleja on sekä ulko- että sisäkäyttöön. 

Korkeusero kerroksesta toiseen = tuolihissi

  • Kun halutaan liikkua kerrosten välillä, on ratkaisu portaikkoon asennettava tuolihissi. Malleja on sekä ulko- että sisäkäyttöön.

 

Tasonostin

Tasonostimen avulla henkilö nostetaan tasolta toiselle. Stepless-tasonostin mallistosta löytyy malleja sekä sisä- että ulkokäyttöön. Henkilönostin tarvitsee vain pienen tilan. Tasojen korkeusero voi olla kaksi metriä. Asennus ei vaadi kuin tasaisen alustan ja sähkökytkennän. 


Pyörätuoliluiska

Pyörätuoliluiskia voi käyttää aina kun korkeuserot ovat esteenä pyörätuolin, sähkömopon tai sähköpyörätuolin siirtämiseen. Kynnysluiskien valmispaketit ovat helppo tapa tehdä kodista esteetön. Sarjasta kokoat pyörätuoliluiskan helposti ja nopeasti kuten rakennuspalikoista. Kynnystä ei tarvitse poistaa. Valikoimassamme on myös Excellent Weekend -kassi, jossa on helposti mukana kulkevat pikaluiskat.  

Excellent Systems on räätälöitävä, kiinteä luiskaratkaisu, joka sopii moduulirakenteensa ansiosta riippumatta muodosta tai korkeuseroista lähes minkä tahansa kynnyksen ympärille, kulkuaukkoon, oveen tai kuistille. Excellent Systems -luiskan asennus ei aiheuta vahinkoa rakenteille, vaan karmit ja ovilistoitukset säilyvät vahingoittumattomina. Pyörätuoliluiskan kaltevuus voidaan säätää halutuksi ja lepotasanteita lisätä tarpeen mukaan. Pyörätuoliluiska voi sisältää sekä sisä- että ulkokulmia tai reunakorotuksia, jolloin luiskaa pitkin voidaan nousta joka puolelta tai vaihtoehtoisesti luiskan reunalta ei putoa.

Ulko-oven ramppi kootaan eripituisista luiskista, tasanteista, kaiteista sekä ylä- ja alatason lähtöpaloista. Komponentteja yhdistämällä saadaan ratkaisu moneen erilaiseen porrasratkaisuun. Mutkia ja tasanteita voi lisätä talokohtaisen tarpeen mukaan. Kokoaminen tapahtuu helposti paikalla kokoamisohjetta seuraten. Kevyttä alumiinia ei tarvitse huoltaa ja sitä on mukava käsitellä.


Tuolihissit

Helppokäyttöisen tuolihissin asentamisella vältytään muilta mittavilta kodinmuutostöiltä, esimerkiksi märkätilojen siirtämiseltä kerroksesta toiseen. Hissiä ei asenneta seinään, vaan se kiinnitetään portaisiin. Valikoimastamme löydät asuntosi portaikkoon sopivat johteet (suorat tai mutkaportaat) sekä istuinmallin ja verhoiluvärin.  

 

Icon Esite: Esteetön ympäristö (955,6 KB)