Ratkaisut diabeetikolle


Diabeetikon on erityisen tärkeää pitää hyvää huolta jaloistaan. Diabeetikon jalat ovat alttiit vammoille ja tulehduksille, mm. rakkuloille, vaivaisenluulle ja kovettumille. Diabeteksen yhteydessä voi usein ilmaantua erilaisia vaikeita jalkaongelmia, joista yleisimpiä ovat krooniset haavaumat. Diabetes altistaa vuosien mittaan lisäsairauksille, mm. ääreishermot ja valtimoverenkierto heikentyvät, jonka johdosta haavoja ei usein huomata helposti ja ne eivät parane normaalisti. Diabeetikon kudokset ja nivelet jäykistyvät, joka myös omalta osaltaan vaikeuttaa liikkumista.

Sopimattomat kengät voivat aiheuttaa hankautumia, rakkoja tai muuta ihon rikkoutumista. Kun tuntoaisti on ääreishermoston heikentymisen myötä vähentynyt, voi kengän sopivuuden havaitseminen olla hankalaa. Tällöin on hyvä kääntyä asiantuntevan apuvälineklinikan puoleen, josta löydät ergonomiset ja tarvittaessa yksilöllisesti muokattavat kengät juuri sinun tarpeisiisi.

Jalkojen omahoito on erityisen tärkeää diabeetikolle, mutta myös säännölliset käynnit ammattimaisella jalkojenhoitajalla ovat suositeltuja. Ihovaurio jalkojenhoidon, esimerkiksi kynsien leikkauksen tai kovettuman hionnan, yhteydessä voi altistaa diabeetikon jalat bakteeritulehdukselle ja kroonistuvalle haavaumalle. Ammattimainen jalkojenhoitaja osaa katsoa diabeetikon jalkojen riskialueet, ja ehdottaa esimerkiksi kevennyshoitoa pitkittyneiden haavojen hoitoon.

 

Monet diabeetikon jalkaongelmat voidaan ennaltaehkäistä tai hoitaa hyvissä ajoin liikunnalla ja jalkojen omahoidolla. Respectasta löydät apuvälineisiin pohjautuvat asiantuntijoiden palvelut ja tuotteet diabeetikon elämään:

Tutustu lisää tuotteisiin tuotekuvastossamme, kysy neuvoa asiakaspalvelustamme p. 0207 649 749* tai poikkea palveltavaksi lähimpään myymälään.

 

Akuutinvaiheen diabeteshoitojalkineet Respectasta

Innovatiivinen hoito-ohjelma on tehokas diabeteksen aiheuttamien kantapään ja jalkapohjan vammojen hoitoon sekä leikkauksen jälkeiseen jalkaterän vammojen ja murtumien hoitoon.

 

Katso lisää: