Autoilun apuvälineet


Oikeiden apuvälineiden avulla ajaminen onnistuu vaikka yhdellä toimivalla kädellä. Autoilun apuvälineisiin erikoistuneet myyjämme auttavat kaikissa autojen vammaiskäyttöön muuttamiseen liittyvissä asioissa, kuten erikoisvälineiden hankinnassa ja asennuksessa, rahoitusjärjestelyissä, vakuutuksissa sekä erilaisissa hakemuksissa. Respectan autojen muutostöitä tekevät toimipisteet palvelevat Tuusulassa ja Oulussa sekä jälleenmyyjät Lahdessa, Seinäjoella, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Lisäksi asiantuntijamme ovat käytettävissä koko Suomessa esittelyissä ja opastamassa sopivan autoilun apuvälineen valinnassa. Suoritamme apuvälinekartoituksia, joissa arvioimme yhdessä asiakkaan kanssa tarpeet, toiveet ja erilaisten autoilun apuvälineiden tuomat hyödyt.

Autoilun apuvälineissä ota yhteyttä: auto@respecta.fi tai p. 040 3488 758.


Respectalla on kattava valikoima erilaisia autoilun apuvälineitä:

 • käsihallintalaitteet
 • kääntöistuimet
 • erikoisistuimet
 • pyörätuolihissit
 • pyörätuolirobotit

Respectassa autoilun apuvälineiden tuotevalikoiman perustana ovat seuraavat arvot: 

 • ammattitaitoinen asennus − apuvälineen asennus ei riko auton sisutusta
 • koko perheelle − autoa voi ajaa myös normaaleilla hallintalaitteilla
 • vaihdettavuus − tuotteet ovat siirrettävissä autonvaihdon yhteydessä seuraavaan autoon
 • yleiskäyttöisyys − sopii kaikenlaisiin ja -merkkisiin autoihin
 • säädettävyys − säädettävissä asiakkaan toivomusten ja vaatimusten mukaiseksi
 • keveys ja helppokäyttöisyys

    

menox-ajonhallinta-www.jpg
Menox-ajohallintalaitteet

Menox-ajohallintalaitteella ohjataan käsikäyttöisesti auton hallintalaitteita. Menoxin avulla ajaminen on turvallista ja miellyttävää, sitä käytetään oikealla kädellä aivan kuten vaihdekeppiäkin. Menox on kolariturvallinen. Auton jalkatilassa ei ole ylimääräisiä rautatankoja, joten Menox ei estä polviairbagin käyttöä. Menox ei ole tiellä eikä esteenä siirryttäessä autoon tai autosta pois.

Helppo ja monikäyttöinen. Kädensija voidaan varustaa kytkimillä, joilla voidaan kytkeä ajovalot, vilkut, lasinpyyhkijät, tuulilasinpesulaite ja äänitorvi kädensijaan. Tällöin suurin osa hallintatoiminnoista hoituu samalla laitteella. Kaikkia toimintoja voidaan käyttää yhtä- aikaisesti jarrutuksen, kaasutuksen ja ohjauksen kanssa.

Menox-tekniikka. Autoilijat pitävät erilaisista ajoasennoista. Yksi haluaa pitää ohjauspyörästä kiinni samalla kun lisää kaasua ja toinen taas haluaa lepuuttaa kyynärpäätään kyynärnojalla ja käyttää ajohallintalaitetta kämmenellä. Ajohallintalaite voidaan asentaa oikealle tai vasemmalle kädelle. Laitteen tekniikka mahdollistaa säätämisen kuljettajalle yksilöllisesti sopiviksi.

Peruslaitteeseen voidaan myöhemmin lisätä lisätoimintoja. Nupin korkeudensäätö on 15 cm ja varren sivuttaiskallistus 95°−105°. Nupin korkeussäädöllä ja oikealla momentilla saadaan jokaiselle kuljettajalle sopiva teho. Laitteen liikeradan suuntaus on portaaton. Voimansiirtoputken säätö mahdollistaa yksilöllisen säätämisen eteen-taakse suunnassa. Polkimille menevässä tangossa on seitsemän senttimetrin kierresäätö. Haarukan ja pallonivelen ansiosta voimansiirtoputki asennetaan lähelle keskikonsolia, jolloin jaloille jää mahdollisimman paljon tilaa.

Yksi laitteen hienoimmista teknisistä ratkaisuista on polkimien kiinnitys. Auton jarrupolkimet voivat olla pellistä taivutettuja tai täysmetallisia. Kaasun kiinnitys onnistuu niin metallisiin kuin muovisiin, elektronisiin kaasupolkimiin. Poljinvarsien käyttösuunnalla ei ole merkitystä. Kiinnitysratkaisuja on kymmeniä erilaisia, myös silloin kuin polkimen varsi kaartuu vasemmalle. Menox-ajonhallintalaite on aina yksilöllinen ratkaisu, joka räätälöidään jokaisen kuljettajan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Auton sähköiset lisätoiminnot kytketään toimimaan alkuperäisten toimintojen rinnalle.

Menox-ajohallintalaite on aina yksilöllinen ratkaisu, joka rakennetaan räätälöidysti jokaisen kuljettajan oman toiveen ja tarpeen mukaan. Auton sähköiset lisätoiminnot kytketään toimimaan alkuperäisten toimintojen rinnalle. 

 

Pyörätuolihissit ja -nostimet
pt_hissit_ja_nostimet.jpg

Respectan valikoimassa on useita eri pyörätuolihissimalleja manuaalipyörätuoleille, sähköpyörätuoleille ja sähkömopoille. Saatavana on mallit pakettiauton sivu- tai takaovelle. Pyörätuolihissin lisävarusteena on ovenaukaisukoneisto sekä kaukosäätö. Hissin hinta sisältää asennuksen. www.braunability.com.

Pyörätuolinostimen avulla apuvälineet voidaan nostaa auton tavaratilaan. Sitä käytetään yleisimmin pyörä- tuolin, sähköpyörätuolin tai sähkömopon nostamiseen. Valikoimassamme on useita eri malleja, joiden nostokyvyt ovat 40 kg, 90 kg, 140 kg ja 182 kg.  

 

 

robottinostin.jpg

Robottinostin, autoluiskat
ja rampit


Pyörätuolirobotti Chairtopper:
Nostaa pyörätuolin ajon ajaksi auton katolla olevaan kuljetuskoteloon. Laite soveltuu kaikkien ristikkorunkoisten, kokoontaittuvien pyörätuolien nostoon. Pyörätuolirobottia on saatavana vasemmalle ja oikealle puolelle.

 

Autoon asennettavat luiskat ja rampit: Autoon asennettavia pyörätuoliramppeja on useita eri malleja eri automalleihin ja eri tarpeisiin. Rampit ovat pikalukitteisia. Ne ovat keveitä nostaa alumiinirakenteensa ansiosta eikä niiden käyttö ei vaadi voimaa. Rampeissa on kaasujousikevennys. Ne sopivat sekä yksityishenkilön että ammattiautoilijoiden käyttöön. Mallista riippuen, ramppi taittuu kahteen tai kolmeen osaan. Rampin sisäleveys on 80 cm ja kantavuus 400 kg. Hinta sisältää asennuksen. Lisätietoja www.feal.se. Saatavana myös kattava valikoima kokoontaitettavia, ei kiinteästi asennettavia pyörätuoliluiskia. Katso lisää kuvasto.respecta.fi > Luiskat ja rampit 

 

 

kaantoistuinjarj.jpg
Kääntöistuinjärjestelmät

Hissillinen kääntöistuinpaketti Turny: kääntöistuinpaketti tila- ja pakettiautoihin. Istuin kääntyy autosta ulos ja laskeutuu alas, saatavana on useita erilaisia istuinvaihtoehtoja. Yleisin istuin on Recaro Specialist M-istuin.

Kääntöistuinpaketti Turnout: Paketti sisältää kääntölevyn ja istuimen, saatavana on useita erilaisia istuinvaihtoehtoja. Yleisin istuinmalli on Recaro Specialist M-istuin lämmityksellä. Turnout voidaan asentaa sekä kuljettajan että matkustajan puolelle. Kuljettajan puolella suositellaan 2/3 ovista automallia. Perusmalli on mekaaninen, mutta saatavana on myös sähköinen malli.

Siirtojärjestelmä Carony: Carony-siirtojärjestelmä on ainutlaatuinen ratkaisu vaikeasti siirrettäville matkustajille. Istuimeen voidaan siirtyä sisällä lämpimässä ja kuivassa ja apuna voi käyttää tarvittaessa henkilönostinta. Henkilö siirretään auton luo istuimessa, ja autoon siirryttäessä istuin liu’utetaan autossa olevan kääntömekanismiin. Siirtokelkka irrotetaan ja istuin käännetään sisään autoon. Lopuksi siirtokelkka nostetaan auton tavaratilaan. Istuimena käytetään siirtokäyttöön suunniteltua Bev-istuinta käsituilla. Saatavana on myös sähköinen versio Carony GO, lastenmalli Carony Kids sekä autoa itse ajavalle Carony Drive -sähköpyörätuoli.

turvavyot.jpg
Turvavyöt ja erikoisistuimet

Asento- ja tukivyösarja Careva: Vyöjärjestelmä mahdollistaa istumisen suorassa asennossa, jolloin auton oma kolmipisteturvavyö toimii optimaalisesti. Tuotevalikoimassamme on helposti kiinnitettäviä ja irrotettavia malleja myös taksi- ja kuljetuspalvelukäyttöön. Careva-vyöt voidaan asentaa myös räätälöidysti käyttäjän tarpeiden mukaan. Niitä voidaan käyttää lähes kaikissa istuimissa, joissa selkänojan ja istuimen välissä on tyhjä tila, sekä lasten turvaistuinten ja koroke-tyynyjen kanssa. Saatavana on kolme kokoa: S, M ja L.

Recaro-erikoisistuimet: Laadukkaissa Recaro-istuimissa yhdistyvät ergonomia, turvallisuus, mukavuus ja muotoilu. Ergonominen Recaro-istuin vähentää selkälihasten liiallista jännitystä ja olo tuntuu rennolta pitkänkin istumisen jälkeen. Oikealla istuma-asennolla ja riittävillä säädöillä pystytään ennaltaehkäisemään ja helpottamaan istumisesta johtuvia selkävaivoja. Recaro-istuimia voi sovittaa Respectan Helsingin, Tuusulan ja Oulun toimipisteissä.

 

matalalattia-auto.jpg
Matalalattia-autot

Matalalattia-auto Caddy Maxi: Kauttamme voi hankkia myös esteettömiä ajoneuvoja, kuten esimerkiksi matalalattia Caddy Maxin. Matalalattia-auto on todellinen monikäyttöauto. Madalluksen ansiosta autossa mahtuu matkustamaan pyörätuolissa istuen.

 

Asiakaskohtainen asennuspalvelu

Auton apuvälineiden asennus tapahtuu aina asiakaskohtaisesti, jokaisen toiveiden, tarpeiden ja ajotottumusten mukaan. Säädettävien asennusosien ansiosta autoilun apuvälineet voidaan asentaa lähes kaikkiin autoihin, kaiken kokoisille ajajille ja kaikkien ihmisten käyttöön. Varaa aika tarpeiden kartoitukseen autoilun apuvälineisiin erikoistuneilta myyjiltämme.

 

Osta tai vuokraa

Apuvälineen voi hankkia itselleen parhaiten sopivalla maksutavalla. Laitteet voi ostaa omaksi tai solmia määräaikaisvuokrasopimuksen. Määräaikaisvuokraus on toistaiseksi solmittavaa vuokrausta edullisempaa. Lisätietoja myyntineuvottelijoiltamme ja vuokrauspalvelusta p. 040 3488 528 tai vuokrauspalvelu@respecta.fi.

 

Katso lisää esitteestämme:  Icon Esite: Autoilun apuvälineet (1,6 MB)

Autoilun apuvälineissä ota yhteyttä: auto@respecta.fi tai p. 040 3488 758.