Lämpötuotteet kylmän sään toimintakykyyn


Respectan valikoiman lämpötuotteet ovat suunniteltu kroonisten tilojen hoitoon, joissa sairaus aiheuttaa huomattavaa toimintarajoitusta ja -kyvyttömyyttä tai siihen liittyy kroonisia ihohaavoja sormissa ja jaloissa. Lämpötuotteiden käyttäjällä voi olla esimerkiksi diabetes, amputaatio, valkosormisuutta (Raynaud’n ilmiö) tai muuta verenkiertohäiriötä. 


Raynaud'n ilmiö eli valkosormisuus

Raynaud'n ilmiössä ulkoinen tekijä laukaisee erityisesti sormien verenkiertohäiriön, jonka oireena sormet menevät ensin valkoisiksi. Potilas on tällöin erityisen herkkä kylmälle. Sen esiintyminen on varsin yleistä, sillä väestössä sen esiintyvyys on noin 3-5 prosentilla, nuorista naisista jopa yli 20 prosentilla.

 

Ääreishermojen sairaudet

Neurologiset sairaudet tai vammat voivat vaikuttaa liikkumis- ja toimintakykyyn esimerkiksi halvausoireiden, tuntopuutosten, tasapaino- tai hahmotusvaikeuksien kautta. Neuropaattinen kipu voi johtua vauriosta ääreis- tai keskushermostossa. Sille on ominaista tuntoaistin poikkeava toiminta, kuten lihasheikkous tai velttous. Myös kylmä-lämmöntunnon huononeminen tai herkityminen voi olla yksi oireista.

 

Lääkinnällisen kuntoutuksen lämpöhoitovälineet

Apuvälineiden luovutusperusteiden mukaisesti (04 30 03 lämpöhoitovälineet) lämpöhanskoja ja -pohjallisia voidaan luovuttaa myös erityisperustein vaikeiden hermovaurioiden, tuntopuutosten ja synnynnäisten raaja-anomalioiden vuoksi, jotka aiheuttavat selvää kylmänarkuutta. Lääkinnällisen kuntoutuksen lämpöhanskoja ja -pohjallisia (sähkölämmittimellä ja erityisominaisuuksilla varustetut) voidaan luovuttaa hoitavan lääkärin arvion perusteella. Apuvälineen luovuttamisen perusteena on sairaudesta, vammasta tai kehitysviiveestä johtuva toimintakyvyn alentuminen. Nämä apuvälineet ovat tällöin itse käyttäjälle maksuttomia. Oikein valittu apuväline edistää asiakkaan kuntoutumista, tukee, ylläpitää tai parantaa toimintakykyä jokapäiväisissä toiminnoissa taikka ehkäisee toimintakyvyn heikentymistä. 

Akkutoimiset Minitech-lämpötuotteet sopivat eri käyttötarkoituksiin ulkoiluun ja vapaa-aikaan, sekä työkäyttöön suojakäsineen alle. Lämpöapuväline on suunniteltu korvaamaan käyttäjän luonnollinen kehonlämpö ja antamaan lisälämpöä sormille, käsille ja/tai varpaille ja jaloille. Respectan valikoimasta löytyvät lämpökäsineet, lämpörukkaset, lämpösukat ja lämpöpohjalliset. Minitech-lämpötuotteet toimivat tuotteeseen ommeltujen lämmityslankojen avulla. Erilaiset materiaalivaihtoehdot ja tuotteiden helppo pukeminen varmistavat erityyppisille käyttäjille sopivimman vaihtoehdon. Tuotteita on myös mahdollista hankkia yksilöllisin mitoin erityistarpeisiin. Minitech-lämpötuotteita voi turvallisesti käyttää myös henkilöt, joilla on puutteellinen tunto- tai havaintokyky. Lämmönsäädössä kolmivaiheinen termostaatti pitää lämmön turvallisesti valitulla alueella (38°c, 40°c ja 42°c), estäen ylikuumentumisen.  

Tuotteet luokitellaan lääkinnällisen kuntotuksen apuvälineiksi: ne on hyväksytty lääketieteellisten tuotteiden laitevaatimuksien mukaan (MDD 93/42/EEC), riskiluokka IIb (sääntö 9, liite IX) sekä tarkistettu sähkömagneettisen yhteensopivuuden mukaan EN 60601-1-2. 

Pohjoismaisella lämpötuotevalmistaja Minitechillä on yli 20 vuoden kokemus alalta ja heidän lämpötuotteet on kehitetty lääkinnällisten ja sähköisten laitteiden asiantuntijoiden sekä käyttäjien yhteistyössä. Akun latausaika tyhjästä akusta täyteen on noin 2 tuntia ja akun käyttöaika täydellä latauksella noin 2 tuntia. Takuu lämpötuotteille on 1 vuosi.

Tutustu lämpötuotteisiin lisää


Katso webinaari: Lääkinnällisen kuntoutuksen lämpötuotteet

Ilmoittautumalla verkkomoduuliin pääset katsomaan 47 minuutin webinaaritallenteen, jossa käsitellään sitä, mikä on lääkinnällisen kuntoutuksen lämpötuote, MDR ja luovutusperusteet lämpöapuvälineissä, Respectan tuotevalikoima sekä lyhyesti hankintaprosessista. 

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella valitsemalla pudotusvalikosta "Lääkinnällisen kuntoutuksen lämpötuotteet", niin toimitamme sinulle linkin tallenteeseen.

Respectan verkkomoduulit