Tukipohjalliset


Keskiverto ihminen kävelee jopa 10 000 askelta päivässä. Nykyaikainen ympäristö ja elämäntavat pistävät tuki- ja liikuntaelimistön koville. Jos tunnet epämääräistä kipua liikuttaessa, tai jalkojen virheasento on liikkumista haittaava, suosittelemme hakeutumista Respectan alaraajaongelmiin perehtyneelle asiantuntijalle. Olet sitten arkipäivän kuntoilija, aktiiviliikkuja, huippu-urheilija tai työympäristösi rasittaa jalkojasi, kartoitamme alaraajojen biomekaniikan, rakenteen ja askelluksen selvittääksemme ongelmien syyn ja pohjallisten tarpeen. Tarvittaessa teemme sinulle yksilölliset tukipohjalliset kenkiin. Valmistamme myös muita lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineitä, ja osaamisemme esimerkiksi reumaatikoiden ja diabeetikoiden painetta tasaavien ja keventävien tukipohjallisten suunnittelusta ja valmistamisesta on alan huippua. Tukipohjallisten valmistuksessa hyödynnämme laajasti parhaita, testattuja materiaaleja. Kauttamme saat myös työkenkiin sopivat ESD-tukipohjalliset.

Valmistettavien yksilöllisten pohjallisten lisäksi myymälästämme löytyvät valmispohjallisratkaisut erilaisiin jalkaterien ongelmiin ja silikonituotteet jalkaterän tueksi. Katso lisää valmisvalikoimastamme verkkokuvastostamme.


Yksilöllisesti valmistettavat tukipohjalliset

Toiminnalliset tukipohjalliset auttavat ohjaamaan alaraajojen biomekaniikkaa kohti normaaleja liikemalleja. Esimerkiksi nilkkanivelen ylipronaatio tai alipronaatio ei ole varsinainen virheasento, vaan kyseessä on jalan rakennetyypin perusominaisuus. Mutta joskus yli- tai alipronaatio tai plantaarifaskiitti voi altistaa muille ongelmille, kuten selkäkivulle, polvikivulle, päkiäkivulle, kantakivulle tai varpaiden ongelmille, kuten vaivaisenluulle ja vasaravarpaille. Toiminnallisten tukipohjallisten valmistaminen vaatii aina alaraaja ongelmiin perehtyneen asiantuntijan tarkan tutkimuksen.

Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset keventävät jalkapohjaan kohdistuvaa painetta. Usein yksilölliset pohjalliset kenkiin hankitaan, jos tarpeen taustalla on lääkinnällinen syy, kuten reuma tai diabetes. Esimerkiksi nivelreuma aiheuttaa nivelten virheasentoja ja jäykistymistä, sekä estää nivelten normaalin biomekaanisen toiminnan. Tällöin virheasentoja ei voi enää tukipohjalliset korjata, mutta kipua aiheuttavia painekohtia voidaan keventää ja jalkaterään kohdistuvaa painetta jakaa mahdollisimman tasaisesti koko jalkapohjalle, mikä voi hidastaa uusien asentomuutosten syntymistä. Diabeetikon tukipohjalliset ovat tärkeässä roolissa jalkapohjan haavojen ja jopa amputaatioiden ehkäisyssä. 

Kengät ja tukipohjalliset kenkiin on aina sovitettava yhdessä, koska ne muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Epäsopivat kengät ovat suuri jalkavaivojen aiheuttaja ja useimmin ongelmana ovat väärän kokoiset ja liian pienet kengät, jotka altistavat jalkaterän virheasennoille ja kivuille laajemminkin. Joissain tapauksissa kenkien aiheuttamiin ongelmiin haetaan apua pohjallisista, mutta pohjalliset liian pienissä kengissä voi pahentaa tilannetta entisestään. Asiantuntijamme auttavat sinua myös valitsemaan sopivat kengät ja tukipohjalliset kenkiin. Terveet jalat ovat meille tärkeä asia. 

Respectan valikoimassa on myös yksilölliset Klaveness K|LAB ESD -tukipohjalliset. ESD-pohjalliset on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa työntekijä on tekemisissä staattiselle sähkölle arkojen laitteiden kanssa esim. ATK-laitteet, sairaaloiden leikkaussalit ja laboratoriot. Tukipohjalliset ovat suunniteltu ja testattu purkamaan hallitusti kehoon keräytynyttä staattista sähköä

Klaveness Lab on yksilöllisten tukipohjallisten valmistustusmenetelmä ja toimittajamme.

 

Varaa aika tukipohjallisten arvioon ja mitanottoon:

Respectan verkkoajanvaraus