Tukipohjalliset


Keskiverto ihminen kävelee jopa 10 000 askelta päivässä. Nykyaikainen ympäristö ja elämäntavat pistävät tuki- ja liikuntaelimistön koville. Plantaarifaskiitti ja jalkaterän pronaatio-ongelmat ovat tyypillisiä jalkaterän ongelmia, joihin tukipohjalliset ovat usein ratkaisu. Jos tunnet epämääräistä kipua liikuttaessa, tai jalkojen virheasento on liikkumista haittaava, suosittelemme hakeutumista Respectan alaraajaongelmiin perehtyneelle asiantuntijalle. Olet sitten arkipäivän kuntoilija, aktiiviliikkuja, huippu-urheilija tai työympäristösi rasittaa jalkojasi, kartoitamme alaraajojen biomekaniikan, rakenteen ja askelluksen selvittääksemme ongelmien syyn ja pohjallisten tarpeen. Tarvittaessa teemme sinulle yksilölliset tukipohjalliset kenkiin.

Valmistamme myös muita lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineitä, ja osaamisemme esimerkiksi reumaatikoiden ja diabeetikoiden painetta tasaavien ja keventävien tukipohjallisten suunnittelusta ja valmistamisesta on alan huippua. Tukipohjallisten valmistuksessa hyödynnämme laajasti parhaita, testattuja materiaaleja. Kauttamme saat myös työkenkiin sopivat ESD-tukipohjalliset sekä EN ISO 20345:2011 standardin täyttävät yksilölliset tukipohjalliset turvakenkiin.


Valmistukipohjalliset asiantuntijan avustuksella myymälöistämme 

Valmistettavien yksilöllisten pohjallisten lisäksi Respecta-myymälöistämme löytyvät valmispohjallisratkaisut erilaisiin jalkaterien ongelmiin ja silikonituotteet jalkaterän tueksi. Valmispohjallisilla voidaan lievittää mm. hermopinteen, jalan etuosan ongelmien, vaivaisenluun, akillesjänneongelmien ja muiden virheasentojen aiheuttamaa epätasapainoa ja kipua. Myymälässämme asiantuntijamme auttavat sinua sopivan ratkaisun valinnassa. Katso lisää valmisvalikoimaamme verkkokuvastostamme.

Katso lähin myymälämme

Yksilöllisesti valmistettavat tukipohjalliset vastaanotollamme

Toiminnalliset tukipohjalliset auttavat ohjaamaan alaraajojen biomekaniikkaa kohti normaaleja liikemalleja. Esimerkiksi nilkkanivelen ylipronaatio tai alipronaatio ei ole varsinainen virheasento, vaan kyseessä on jalan rakennetyypin perusominaisuus. Mutta joskus yli- tai alipronaatio tai plantaarifaskiitti voi altistaa muille ongelmille, kuten selkäkivulle, polvikivulle, päkiäkivulle, kantakivulle tai varpaiden ongelmille, kuten vaivaisenluulle ja vasaravarpaille. Toiminnallisten tukipohjallisten valmistaminen vaatii aina alaraaja ongelmiin perehtyneen asiantuntijan tarkan tutkimuksen.

Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset keventävät jalkapohjaan kohdistuvaa painetta. Usein yksilölliset pohjalliset kenkiin hankitaan, jos tarpeen taustalla on lääkinnällinen syy, kuten reuma tai diabetes. Esimerkiksi nivelreuma aiheuttaa nivelten virheasentoja ja jäykistymistä, sekä estää nivelten normaalin biomekaanisen toiminnan. Tällöin virheasentoja ei voi enää tukipohjalliset korjata, mutta kipua aiheuttavia painekohtia voidaan keventää ja jalkaterään kohdistuvaa painetta jakaa mahdollisimman tasaisesti koko jalkapohjalle, mikä voi hidastaa uusien asentomuutosten syntymistä. Diabeetikon tukipohjalliset ovat tärkeässä roolissa jalkapohjan haavojen ja jopa amputaatioiden ehkäisyssä. 

Kengät ja tukipohjalliset kenkiin on aina sovitettava yhdessä, koska ne muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Epäsopivat kengät ovat suuri jalkavaivojen aiheuttaja ja useimmin ongelmana ovat väärän kokoiset ja liian pienet kengät, jotka altistavat jalkaterän virheasennoille ja kivuille laajemminkin. Joissain tapauksissa kenkien aiheuttamiin ongelmiin haetaan apua pohjallisista, mutta pohjalliset liian pienissä kengissä voi pahentaa tilannetta entisestään. Asiantuntijamme auttavat sinua myös valitsemaan sopivat kengät ja tukipohjalliset kenkiin.

Yksilöllisten tukipohjallisten keskihinta yksityishenkilölle on 236 euroa (sis. ALV 24 %). Tähän hintaa sisältyy apuvälinearvio, jalka-analyysi, mitanotto, sovitus, tukipohjalliset sekä sopivuustakuu 3 kk. Yksilöllisten tukipohjallisten hankintaan menee yleensä noin kaksi viikkoa ensimmäisestä käyntikerrasta laskettuna. Jos haluat hankkia kaksi paria niin saat toisen parin hintaan 180 € (mitanottoa ja tutkimuskäyntiä ei laskuteta toisesta parista).

Tukipohjallistemme materiaali on pääsääntöisesti EVA ja tarvittaessa voidaan käyttää asiakkaan tarpeiden mukaan myös erilaisia kuitumateriaaleja. Tukipohjallisten päällysmateriaali on Alcantara tai synteettistä antibakteerista materiaalia. Tukipohjallisten tekemisessä otetaan aina huomioon asiakkaan tarpeet ja tukipohjalliset tehdään jokaiselle yksilöllisesti. 

Ajanvarauksen voi tehdä numerosta 020 764 9749 tai verkkoajanvarauksemme  kautta.

Respectan valikoimassa on myös yksilölliset Klaveness K|LAB ESD -tukipohjalliset. ESD-pohjalliset on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa työntekijä on tekemisissä staattiselle sähkölle arkojen laitteiden kanssa esim. ATK-laitteet, sairaaloiden leikkaussalit ja laboratoriot. Tukipohjalliset ovat suunniteltu ja testattu purkamaan hallitusti kehoon keräytynyttä staattista sähköä.

Klaveness Lab on yksilöllisten tukipohjallisten valmistustusmenetelmä ja toimittajamme.


Asiakkaan toiminnallinen tutkiminen klinikallamme

Tukipohjallisasioissa vastaanotollemme saapuva asiakas haastatellaan ja tunnistetaan toimintarajoitteet liikkuessa. Haastattelussa selvitetään myös työn, arjen ja liikunnan vaatimukset toimintakyvylle, sekä selvitetään mahdolliset kuormitustekijät, jotka altistavat tai ylläpitävät toimintarajoiteitta. Tavoitteita määriteltäessä tunnistetaan asiakkaan odotukset, tavat ja tottumukset sekä voidaanko kuormitusta keventää apuvälineillä.

  • Kuormittamattomana tehtävät tutkimukset
  • Liikkeen havainnointi, raajan linjaus, tasapainon ja toiminnallisuuden testaukset

Toiminnalliset tutkimukset vaikuttavat ratkaisuun. Esimerkiksi jos jalan takaosa ohjautuu pitkittyneeseen joustoon ja asentoa saadaan parannettua linjauksessa, kyseessä on toiminnallinen ongelma. Tällöin tilaan voivat auttaa väliaikainen pohjallinen ja harjoitteet. Mikäli raajassa on rakenteellinen ongelma, joka aiheuttaa toimintahäiriötä, pohjallinen ja jalkineratkaisut mahdollistamaan normaalia liikkumista. Jos jalassa rakennevirhe tai kuormitusmuutoksia taustalla sekä henkilöllä on perussairaus kuten diabetes tai reuma, tällöin voidaan tarvita yksilöllisiä tukipohjallisia.


Varaa aika tukipohjallisten arvioon ja mitanottoon:

Respectan verkkoajanvaraus

 

Asiantuntijamme opastavat: Kotiharjoitepankki jaloille

Tutustu alaraaja-asiantuntijoiden laatimiin ohjeisiin. Voit tutustua harjoitteisiin ilman kirjautumista moduuliin: 
Verkko-opas: Kotiharjoitepankki jaloille


Katso lisää: