Ortopediset jalkineet


Ortopediset mittajalkineet tai yksilölliselle lestille valmistetut ortopediset jalkineet tarvitaan silloin kun kaupan jalkinevalikoimasta ei löydy tarpeet täyttävää vaihtoehtoa. Mittajalkineissa hyödynnetään kenkätehtaan laajaa lestivalikoimaa ja valmisjalkinemallistoa, kun taas yksilölliselle lestille valmistetut ortopediset jalkineet tehdään aina käsityönä alusta loppuun. Tyypillisesti yksilölliset jalkineet valmistetaan jonkin lääkinnällisen syyn vuoksi esim. korkean riskiryhmän diabetes tai reuma.

Mitanottoon varataan aika Respectan jalkineasiantuntijalta. Käytämme tarkkaa 3D-skanneria jalkaterän muodon ja mittojen tallennetamiseen. 3D-jalkaskanneri on käytettävissä Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Oulun, Tampereen ja Turun klinikoillamme.

Ortopedinen mittajalkine valmistetaan tehtaalla tilauksen mukaan, ja toimitusaika on 3−4 viikkoa. Ortopedisten yksilölliselle lestille valmistettujen jalkineiden toimitusaika on noin 4−5 viikkoa.

jalkine-kollaasi-klaveness-02.jpg


Lasten ortopediset mittajalkineet

Tehdasvalmisteiset lasten ortopediset mittajalkineet ovat lapsen jalkojen mittojen mukaan toteutetut jalkineet, joissa huomioidaan liikuntakyky, nilkan ja jalkaterän virheasennot sekä jalkaterän muut ongelmat. Mittajalkineisiin päädytään, kun tehdasvalmisteisten erityisjalkineiden mitoitus ei ole sopiva.

FIA Children lasten mittajalkineet

Respectalta on mahdollista tilata Klavenessin FIA Children kustomoituja mittajalkineita. Laaja valikoima malleja eri materiaali- ja väriyhdistelmin.

Nimco made4you -lasten mittajalkineet

Valikoimaamme kuuluvassa Nimco made4you -mittajalkinekonseptissa lapsi saa itse osallistua jalkinemallin valintaan ja suunnitteluun värien osalta. Voit etukäteen rakentaa mieleiset jalkineet valmistajan sivuilla ja tuoda väritoiveet valmiina kuvana mitanottoon. Nimco-mittajalkineratkaisu perustuu seitsemään erilaiseen lestivaihtoehtoon sekä mahdollisuuteen tilata lisätilaa ja muutostöitä kengän rakenteeseen. 


Yksilölliset, tyyppihyväksytyt Neskrid-ammattijalkineet

Ortopediset yksilöllisesti valmistettavat turvajalkineet helpottavat jalkavaivoista kärsivien työntekijöiden elämää. Turvajalkineiden tulee olla tyyppihyväksytty voimassa olevien EN-ISO-standardien mukaisesti.  Niiden tehtävä on suojata käyttäjää mekaanisilta iskuilta, haitallisten aineiden vaikutuksilta ja/tai liukastumiselta ja putoamiselta. Hyväksymättömien, yksilöllisten turvajalkineiden käyttö aiheuttaa vakavan riskin niin työntekijälle kuin työnantajalle. Työntekijä on alttiimpi loukkaantumisille, koska ei ole varmuutta turvajalkineiden suojan riittävyydestä vahingon sattuessa.

EU-standardi EN-ISO 20345:2011 määrittelee turvajalkineisiin tehtävät muutokset. Respectan yhteistyökumppani Neskrid on ainoa yksilöllisten ja tyyppihyväksyttyjen turvajalkineiden valmistaja. Neskrid-jalkineet mahdollistavat esim. tukipohjallisten käytön jalan asennon korjaamiseksi tai virheasennoista aiheutuvan kivun lievittämiseksi. Kun Neskrid on testannut ja tarkastanut tehdyt muutokset ja käytetyt materiaalit, myös muokattu jalkine saa tyyppihyväksynnän. Siksi Neskrid pystyy antamaan vaatimustenmukaisuusvakuutuksen, joka suojaa työntekijää sekä kengän valmistajaa että työnantajaa. 

 

Varaa aika jalkineiden arvioon ja mitanottoon:

Respectan verkkoajanvaraus

 

Katso lisää: