Pienapuvälineet ja harjoitusvälineet


Arjen pienapuvälineet auttavat kotiaskareiden suorittamista sekä omatoimista pukeutumista. Apuvälineet helpottavat ruuanlaittoa, ruokailua, tarttumista ja avaamista. Kodinhoidon, ruoanvalmistuksen ja ruokailun apuvälineet siirtävät kuormitusta pieniltä niveliltä suuremmille ja työtä yksittäisiltä lihaksilta suuremmille lihasryhmille. Pienapuvälineitä voit ostaa klinikoidemme myymälöistä, verkkokaupastamme tai myyntipalvelustamme. Tutustu tarkemmin valikoimaamme Respecta-kuvastossa.

 

Terapia- ja harjoitusvälineet

Respectalta löydät kuntoutuksessa tarvittavat terapia- ja harjoitusvälineet, kuten esimerkiksi tasapainotyynyjä ja -lautoja, polkulaitteita ja CMP-laitteita sekä arviointi- ja testausvälineitä. Käden ja kyynärvarren toimintaa voi vahvistaa harjoitusvälineillä, kuten Handmaster Plus, harjoitustangoilla, terapiavahalla, käsikahvoilla, terapiapalloilla ja muilla terapiatarvikkeilla. Koordinaatiota, tasapainoa ja lihaskuntoa edistävät mm. tasapainotyynyt ja -laudat, asennon tukityynyt, isot jumppapallot (Mambo-terapiapallot) ja pilatesrulla. Polku- ja CPM-laitteella voidaan edistää lihasvoimaa ja tehostaa verenkiertoa sekä kuntouttaa. Katso myös Respecta-verkkokaupastamme.

Seisomateline on kuntoutuksen terapiaväline, joka on tarkoitettu itsenäisesti tai avustettuna seisoville käyttäjille. VELA Training-potilastuoli on suunniteltu käytettäväksi erityisesti harjoituspolkulaitteen kanssa, tarjoten aktiivisen istuma-asennon, hyvän tuennan ja pysyen samalla hyvin paikoillaan.

 

Pukeutumisen apuvälineet

Pukeutumisen apuvälineistä löytyy ratkaisuja henkilöille, joiden on vaikea kumartua tai joilla on vain yksi toimiva käsi. Pukeutumisen apuvälineet helpottavat monia pukeutumiseen liittyviä sorminäppäryyttä tai kumartumista vaativia tehtäviä. Toimivien apuvälineiden avulla voit laittaa itse kengät jalkaan tai riisua ne, pukea sukat ja napittaa vaatteet. Pukeutumisen pienapuvälineiden valikoimaamme sisältyvät mm. kenkälusikat, pukeutumisen apukepit, nappikoukut, vetoketjunvetimet, jalannostovälineet ja sukanvetolaitteet.

Lonkkasuojahousut

Lonkkasuojahousut suojaavat lonkkia ja ehkäisevät lonkkamurtumia. Lonkkasuojahousujen tarkoituksena on estää käyttäjän reisiluuta murtumasta kaatumistapaturmissa. Suomessa vanhusten kaatumiset ovat vakava ongelma, ja kaatumisten ehkäisy on haastava tehtävä niin hoitohenkilökunnalle kuin omaisillekin. Kaatumisia kuitenkin tapahtuu, mutta niiden aiheuttamia ongelmia voidaan vähentää tutkituilla lonkkasuojilla.  Lonkkasuojahousut soveltuvat myös urheiluharrastuksissa (esim. lautailu, skeittaus) vammoilta suojaamiseen. Niitä on saatavilla myös hyvin huomaamattomina malleina.

Ruokailu

Ruuanlaiton avuksi tuotevalikoimastamme löytyy erilaiset pidikkeillä varustetut arjen apuvälineet, kuten leikkuulaudat, imupiikkikiinnitteiset välineet, pysty- ja lenkkikahvaiset veitset sekä erikoismuotoillut tölkinavaajat, pullonavaajat, putkilopuristimet, otekahvat, aterimet, lautaset, mukit ja tarjottimetAvaajat verkkokaupassamme

Yleisavain

Muotoillulla vipuvarrella varustettua yleisavainta voidaan käyttää kierrettävien hanojen, lukkojen, liesien säätimien, pesukoneen hanojen yms. kääntämiseen. Avainpidikkeet helpottavat ovien avaamista.

Kirjoitusvälineet

Kirjoitusvälineisiin on saatavilla erilaisia paksunnoksia ja kynäpainoja, joiden avulla kynästä on helpompi saada ote ja käden asento on vakaampi. Rengaskynä tukee etusormen kirjoitusasentoon ilman puristusta ja kipua.

Tarttumapihdit

Aktiivisten tarttumapihtien leuat sulkeutuvat kahvasta painettaessa, ja ne vaativat käyttäjältään normaalia käsien puristusvoimaa ja sormien liikelaajuuksia. Passiiviset tarttumapihdit on tarkoitettu henkilölle, jonka käsien puristusvoima on selvästi heikentynyt. Passiivisilla tarttumapihdeillä ei voi nostaa painavia esineitä. Tarttumapihdit verkkokaupassamme.

Erikoissakset

Stirex-joustosankasaksia käytetään koko kämmenellä. Sakset avautuvat joustosangan tai jousen avulla kun puristusote vapautetaan. Leikkaamiseen ei tarvita paljoa voimaa eikä eriytynyttä motoriikkaa.

Liukuesteet

Liukuestealustat ovat kuivien tilojen liukuesteitä, joita voi käyttää monipuolisesti mm. pöydillä, tuoleilla ja lattialla.

Lääkeannostelijat ja tabletinpuolittajat

Lääkeannostelijan avulla lääkkeet on helppo ottaa ajallaan, ja niissä valmiiksi jaetut lääkkeet on helppo kuljettaa mukana.  Tabletinirrottajilla ja -puolittajilla helpotetaan turvallisesti lääkkeen oikeaa annostelua.


Tutustu lisää: