Diabetes - ennaltaehkäistään yhdessä

 

Meillä Respectalla tavoitteenamme on kulkea diabetesta sairastavan asiakkaamme rinnalla ja auttaa häntä ehkäisemään jalkaongelmia, jalkahaavojen syntymistä sekä amputaatioita yhdessä. Haluamme olla osana moniammatillista hoitoketjua ja mahdollistaa sen avulla asiakkaallemme mahdollisimman laadukkaan elämän.

Diabetesta sairastaa Suomessa arviolta jo yli 500 000 henkilöä. Näistä n. 33% saa jalkahaavan elinaikanaan, joista 8% johtaa vuoden aikana nilkan yläpuoliseen amputointiin. Suomessa yli 50% nilkan yläpuolisista alaraaja-amputaatioista tehdään diabeetikoille. Diabeettiset jalkainfektiot ovat yksi suuri syy sairaalahoitoon joutumiseen ja myös raajan menetykseen. Eräiden tutkimusten mukaan maailmassa tehdään diabeteksen vuoksi jonkin tasoinen amputaatio joka 20 sekunti.

Onneksi kuitenkin useat tutkimukset osoittavat, että sairauteen liittyviä ongelmia on mahdollista ennaltaehkäistä. Jalkahaavoja voidaan ehkäistä hyvin toteutetulla jalkojen hoidolla ja osa amputaatioista on estettävissä tehokkaalla varhaisella diagnostiikalla ja hoidolla. Näillä toimenpiteillä on merkittävä vaikutus diabetesta sairastavan elämänlaatuun. Jaloista huolehtiminen tarkoittaa itsestä huolehtimista ja siksi haluamme lisätä tietoisuutta asiasta sekä opastaa diabetesta sairastavia asiakkaitamme jalkojen omahoidossa, oikeanlaisten jalkineiden valinnassa, jalan riskien tunnistamisessa sekä apuvälineratkaisujen valinnassa riskiluokan perusteella.

#EnnaltaehkäistäänYhdessä

infograafi-verkkoversio-pysty-01.jpg
 


Tutustu lisää osioissamme:

Diabeetikolle - yleistä 

Apuvälineratkaisut diabeetikolle

Vinkit kenkien ja pohjallisten valintaan

Diabetesjalan omahoito

Diabetesjalan riskien tunnistaminen

Ammattilaiselle