Rintaproteesit


Rintaproteesit ovat tärkeä osa kuntoutusta rintaleikkauksen jälkeen. Rintaproteesin käyttö leikkauksen jälkeen voi olla pysyvää tai väliaikaista, mikäli päädytään rinnan rekonstruktioon. Rintaproteesin tehtävä on palauttaa kehon tasapaino ja symmetria. Tavoitteenamme on auttaa sinua palaamaan normaaliin arkeen ja poistamaan epävarmuus ja korjaamaan ylävartalon epätasapaino. Rintaproteesin tarkoitus on palauttaa ylävartaloon tasapaino ja antaa luonnollinen ryhti.  Rintaproteesi valitaan vastaamaan esteettisesti olemassa olevan rinnan muotoa ja korvaamaan puuttuvaa kudosta.

Rintaproteeseja on erilaisia käyttötarkoituksen mukaan. Niissä on hyvä ottaa huomioon ominaisuudet, jotka vähentävät myös lymfaturvotusta. Amoenan rintaproteeseista on saatavilla myös kevennetyjä malleja, joiden paino on 25-40% kevyempi kuin normaalin rintaproteesin. Näin esimerkiksi liivien olkaimiin ei kohdistu liikaa painetta ja lymfakierto ei häiriinny. Laaja valikoima mahdollistaa parhaan mahdollisen ratkaisun löytymisen.

Heti leikkauksen jälkeen voidaan ottaa käyttöön ensirintaproteesi.

Yöproteesi mahdollistaa tasapainoisen asennon nukkuessa.

Natura-rintaproteeseissa on lämpöä tasaava sisäosa ja sopii hyvin kun arpialue on kovin herkkä. Contact-mallin proteeseja suositellaan käyttäjille, joilla on olka- tai hartiakipuja, suuret rinnat tai esimerkiksi lymfaedeema. Energy-rintaproteesia suositellaan käyttäjille, jotka ovat aktiivisia liikkujia, hikoilee herkästi kuumassa ilmanalassa tai jolla on kuumia aaltoja. Sama malli sopii sekä oikealle, että vasemmalle.

Vesiliikuntaan tarkoitettu uimaproteesi on valmistettu kirkkaasta erikoissilikonista.


 

adapt-air-kollaasi.jpg

Innovaatio: Adapt Air

Adapt Air on kevyt, tilavuussäädettävä rintaproteesi joka mahdollistaa yksilöidyt ratkaisut. Se mukautuu erilaisiin liiveihin paremmin kuin perinteiset proteesit, vastaten monenlaiseen tarpeeseen ja mukautuen kehon muotoihin. 

Voimakkaan turvotuksen, painon ja kuppikoon vaihtelun myötä rinnassa tai rinnan rekonstruktiossa voi olla volyymivaihtelua. Lisäksi epätasainen arpialue voi aiheuttaa vaihtelua. Adapt Airin tilavuutta on helppo ja nopea säätää. Sitä voidaan hienosäätää liivimallin mukaan ja käyttää kaikkien kompressio- ja postoperatiivisten tuotteiden kanssa.

  • PU-kalvo ja premiumsilikoni takaavat miellyttävän tunteen

  • Comfort+ - vähemmän lämmöntuottoa ja hikoilua

  • Ilmakammioteknologia - tarkka ja yksilöllisesti säädettävä integroidun ilmakammiotekniikan ansiosta

Adapt Air on saatavilla kokoproteesina tai osaproteesina.
Osarintaproteesit

osarintaproteesit-kuva1.jpg

Rintaleikkauksissa säästävä leikkausmenetelmä on yleistynyt, jolloin kokonaisen rintaproteesin sijaan voidaan hankkia osarintaproteesi. Osarintaproteeseja käytetään tasapainottamaan rintojen muoto- ja kokoeroja. Epäsymmetria voi johtua rinnan säästävästä leikkauksesta, korjausleikkauksesta tai epäsymmetria voi olla myös luontaista.

Jos et heti rinnankorjausleikkauksen tai osapoiston jälkeen koe tarvetta osaproteesin käytölle, voit hankkia osaproteesin myöhemminkin. Keho muuttuu ajan myötä ja sen myötä myös proteesin tarve.

Osaproteesi on luonnollisen näköinen ja tuntuinen. Se on myös huomaamaton, sillä ohuet reunat takaavat tasaisen siirtymän proteesin ja rintakehän välillä.  Proteesi tuntuu ihoa vasten mukavalta, se mukautuu rintakehälle tiiviisti. Pehmeä silikonikuorikko painautuu tiiviisti jäljellä olevan rinnan päälle palauttaen rinnan kaaren ja symmetrian.

Osarintaproteesivalikoimamme sisältää kaiken tarvittavan säästävän leikkauksen, mastektomian, rekonstruktion ja biopsioiden jälkeen. Osaproteesivalikoima sisältää eri muotoja, kokoja ja paksuuksia täydellisen istuvuuden saavuttamiseksi.


balance-natura.jpg

Balance Natura

Osarintaproteesi, jonka sisäpinnalla on lämpöä säätelevä kerros. Vähentää lämmöntunnetta ja hikoilua proteesin alla.

 

balance-contact.jpg

Balance Contact

Ihoon kiinnittyvä osarintaproteesi, joka mukautuu vartalon liikkeisiin ja pysyy turvallisesti paikoillaan. Sen sisäpuolen Comfort-materiaali vähentää hikoilua proteesin alla

 

balance-adapt-air.jpg

Balance Adapt Air

Tilavuussäädettävä osarintaproteesi, jossa on yksilöllisen tarkasti mukautuva sisäosa AirChamber-teknologian ansiosta. Sopii hyvin käyttäjille, joilla paino vaihtelee tai joilla on lymfaedeeman aiheuttamaa turvotusta. Tilavuuden säätely antaa enemmän mahdollisuuksia liivin valintaan. Proteesissa integroituna hikoilua vähentävä Comfort+ materiaali.

 

Osarintaproteesin malli valitaan tarpeen mukaan:

  • Toinen rinta on hieman pienempi: Oval
  • Toinen rinta on selvästi pienempi: Delta
  • Rintakudoksen puutos erityisesti rinnan alaosassa: Ellips
  • Rintakudoksen puutos tai epätasaisuus eri alueilla: Special Varia

osarintaproteesit-kuva2.jpg
 


Rintaproteesipalvelut Respectalla

Rintaproteesipalveluun kuuluu asiantuntijapalvelu, tuotteen valinta, käytön opastus ja motivointi. Asiantuntija auttaa oikean tuotteen löytymisessä. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa parhaan mahdollisen ratkaisun löytymisen. Rintaproteesin hankinnan yhteydessä keskustellaan myös mahdollisesta yläraajan turvotuksesta ja kerrotaan sen hoitovaihtoehdoista sekä arvenhoidosta.

Rintaproteesin hankintaan myönnetään maksusitoumus tai palveluseteli terveydenhuollon kautta. Rintaproteesi uusitaan noin kahden vuoden välein tai tarpeen mukaan, mikäli proteesi esimerkiksi rikkoutuu tai ei ole enää oikean kokoinen.

Rintaproteesin sovitus alkaa rintaliivin valinnasta, jotta proteesia on mahdollista sovittaa. Mikäli maksusitoumus /palveluseteli ei sisällä proteesirintaliiviä, voit hankkia sen meiltä myös omakustanteisesti. Rintaproteesi valitaan vastaamaan esteettisesti olemassa olevan rinnan muotoa ja korvaamaan puuttuvaa kudosta. Myös asiakkaan muut toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan, esimerkiksi lämpöä tasaavat ominaisuudet.

Respectan rintaproteesipalvelu tapahtuu ajanvarauksella. Ajanvaraus klinikalle numerosta 0207 649 749*. 


Rintaliivit rintaproteesin käyttäjälle

Rintaproteesia käytetään erityisesti suunnitellun proteesirintaliivin kanssa. Rintaliivin ansiosta proteesi istuu hyvin, pysyy paikallaan ja näyttää mahdollisimman luonnolliselta. Tutustu lisää proteesirintaliiveihin, -toppeihin ja uimapukuihin verkkokaupassamme

Me Respectassa tarjoamme ratkaisuja rintaleikatun potilaan toipumiseen ja arkeen leikkauksen jälkeen.

 


Tutustu myös seuraaviin osioihin:
YleistäHaavan paraneminen ja arvenhoitoTurvotus ja lymfaedeemaRintaliivit