Ratkaisut reumapotilaalle - reuman hoito ja apuvälineet 


Reumasairauksissa on tärkeää ylläpitää yleiskuntoa ja nivelten hyvää liikkuvuutta sekä huolehtia ravinnon terveellisyydestä. Hyvinvoinnin kannalta on tärkeää pitää yllä päivittäisten askareiden ja liikkumisen toimintakykyä ja siten parantaa elämänlaatua. Respectalta löydät ratkaisuja reuman hoitoon ilman lääkkeitä.

Ortoosit ja tuet reuman hoitoon

Kipeille nivelille on saatavilla laaja kirjo erilaisia tukia, mm. rannetuet, nilkkatuet ja polvituet: Respecta-kuvasto - Ortoosit ja tuet. Myymälöistämme löydät esimerkiksi Manu-sarjan rannetukia.

Kodinhoito ja pienapuvälineet reumaatikolle

Itsestään huolehtiminen ja kodin askareet sujuvat pienapuvälineiden avulla vaikka toimintakyky olisi rajoittunut. Respectan valikoimasta löydät apuvälineitä ruoanlaittoon, peseytymiseen ja pukeutumiseen. 

Reumapotilaan jalkineet

Reumaatikon tukipohjalliset ja jalkineet vaativat erityisosaamista, jotta nivelten oikea asento, jalan riittävä tila ja tuki on varmistettu. Pyrimme mahdollistamaan asiakkaidemme mahdollisimman normaalin liikkumisen apuvälineiden avulla. 

Käsien ongelmat voivat johtaa siihen, että esimerkiksi jalkineiden pukeminen ja nauhojen sitominen ei enää toimintakyvyn rajoitteista johtuen onnistu. Jalkineisiin voidaan tehdä erilaisia pukemista helpottavia muutostöitä, esimerkiksi nauhakiinnitys voidaan muuttaa tarrakiinnitykseksi ja tarvittaessa tarraan voidaan myös laittaa apurengas, johon pystyy tarttumaan käsin tai pihdeillä. 

Koska jalat ovat alttiit niveltulehdusten aiheuttamille virheasennoille ja nivelten jäykistymiselle, voidaan kengän pohjaan rakentaa ns. keinupohja helpottamaan kävelyä ja keventämään kuormitusta. Lisäksi virheasennot voivat viedä ylimääräistä tilaa kengästä. Respectan valikoimasta löytyvät Klaveness FIA-mittajalkineet ovat hyvä vaihtoehto, koska niihin voidaan tilata lisätilaa virheasennoille, kuten vaivaisenluulle, vasaravarpaille ja mahdolliselle tukipohjalliselle. 

Virheasennot voivat myös heikentää tasapainoa ja silloin talvisin täytyy huolehtia reumaatikon kenkien ulkopohjan pitävyydestä. Respectalta löydät liukuesteet kenkiin. 

Tarvittaessa teemme myös täysin yksilölliset, yksilölliselle lestille valmistetut jalkineet, jos erityisjalkineista tai mittajalkineista ei löydy sopivaa ratkaisua.

Yksilölliset tukipohjalliset reumaatikolle

Yksilöllisten tukipohjallisten tarkoitus on jakaa painetta tasaisesti jalkaterän alueelle ja ohjata askellusta oikeaan linjaan. Usein reumaatikon tukipohjallinen onkin yhdistelmä erilaisia materiaaleja, koska reumaatikon jalat ovat yksilölliset ja vaativat erityistä huomiota. Kovempi materiaali ohjaa askellusta oikeaan linjaan ja mahdollisesti vähentää uusien virheasentojen syntymistä, kun taas pehmeillä ”keventävillä” materiaaleilla voimme keventää jo syntyneiden virheasentojen aiheuttamaa painetta, joka voi aiheuttaa kipua. 

Yksilölliset tukipohjalliset toimivat reumaatikoilla myös ennaltaehkäisevästi, vaikka kengät löytyisivätkin normaalista kenkäkaupasta.

Reumapotilaan jalkaterapia ja jalkojenhoito

Myös jalkojen hoito on tärkeää reumasairauden yhteydessä. Jalkahoidolla voidaan ehkäistä toimintakykyä rajoittavia muutoksia sekä hoitaa jaloissa jo tapahtuneita muutoksia. Säännölliset käynnit rekisteröidyn jalkaterapeutin tai jalkojenhoitajan vastaanotolla ovat suositeltavia. Jalkojenhoidon lisäksi terapeutti voi antaa ohjeita omahoitoon sekä opastaa jalkineiden, pohjallisten ja muiden apuvälineiden valinnassa. 

Autamme sopivan ratkaisun valinnassa

Suosituksen apuvälineistä saa omalta lääkäriltä tai kuntoutuksesta vastaavalta terapeutilta. Pienapuvälineitä, jalkineita, tukipohjallisia ja tukiratkaisuja voit ostaa meiltä myös ilman apuvälinesuositusta. Myymälöistämme löytyy valikoima valmistuotteita ja autamme sopivan ratkaisun valinnassa. Katso lisää Respecta-myymälätVoit tilata tuotteitamme myös postitse, tutustu lisää valikoimaan verkkokuvastossa.

 

Katso lisää: