Ortoosit ja tuet


Ortooseja käytetään tukemaan, oikaisemaan, suojaamaan, estämään ja korjaamaan kehon tai sen osan virheasentoa ja epämuodostumia sekä parantamaan kehon tai sen osan toimintaa. Suunnittelemme ja valmistamme yksilöllisiä korsetteja, tukiliivejä, kaulatukia ja kypäriä sekä ylä- ja alaraajaortooseja. Lisäksi tuotevalikoimastamme löytyy paljon valmistukia, mm. selän tukiliivejä sekä polvitukia, nilkkatukia ja rannetukia. Valikoimaamme voit tutustua tarkemmin Respecta-kuvastossa.


Yksilöllisesti valmistetut ortoosit

Tukiratkaisut suunnitellaan, mitoitetaan ja sovitetaan yksilöllisesti asiakkaan hoito- ja kuntoutustavoitteiden mukaisesti. Valinta tehdään yhteistyössä asiakkaan, lähettävän tahon ja Respectan ammattilaisen kanssa. Yksilöllisesti valmistettavien tuotteiden hinta määräytyy suunnitteluun ja valmistukseen käytetyn ajan sekä käytettyjen komponenttien ja materiaalien mukaan.


Alaraajan ortoosit eli polvituki, nilkkatuki ja lonkkaortoosi

Liikunta ja urheiluvammat ovat yleinen syy alaraajan tukien eli polvituen, nilkkatuen tai lonkkaortoosin käyttöönotolle. Tarve voi myös olla synnynnäinen, kuten CP-vaurio, sairauden aiheuttama, kuten halvaus, polio tai reuma, tai tapaturman aiheuttama, kuten murtuma, aivovaurio tai lihasvamma. 


Vartalo-ortoosit

Vartalon tukituotteitta ovat mm. vatsan seudun tuet, tyrävyöt, lannerangan ja ristiselän ortoosit, ryhtituet, hyperekstensio-ortoosit, skolioosikorsetit sekä yksilöllisesti valmistettavat tukiliivit ja vyöt. Vartalo-ortoosien vaikutusmekanismina voi olla jonkin liikkeen estäminen esim. trauman tai leikkauksen jälkeen tai vartalon tukeminen kivuttomaan ja esimerkiksi hengitystä parantavaan asentoon.


Yläraajaortoosit eli rannetuki, sormiortoosi, leposide ja kyynärnivelen tuet

Valikoimaamme kuuluu mm. sormiortoosit, rannetuet, lepo-ortoosit, kyynärnivelen tuet (mm. epikondyliittituet), olkaortoosit sekä kantositeet. Yläraajavaivat saattavat aiheutua rasitustilasta, joka johtuu pitkäkestoisesta ja yksipuolisesta kuormituksesta. Erilaisista vammoista ja sairauksista johtuen, yläraaja saattaa tarvita vamman tai leikkauksen jälkeistä tuentaa tai toiminnallisesti parempaan asentoon ohjaavia tukia.


Kaularankaortoosi eli niskatuki

Kaularankaortoosit eli niskatuet vähentävät kuormitusta kaularangan kiputiloissa. Valikoimaamme kuuluu sekä suorat että anatomisesti muotoillut mallit eri kiinnitystavoilla ja materiaaleilla. Respectan tuotevalikoima sisältää sekä yksilöllisesti valmistettavia että valmiita kypäriä. Lisäksi teemme muutostöitä asiakkaan omiin kypäriin. 


Ortoosimateriaalit ja -tarvikkeet

Valikoimaamme kuuluu matalalämpömuovit, pehmusteet, nauhat ja muut tarvikkeet, valmisaihiot, lämminvesialtaat ja kuumailmapuhaltimet ortoosimateriaalien muokkaamiseen sekä valikoiman erilaisia saksia ja leikkureita. 

 

 

Katso lisää: