Respecta Disabled Open 2018 pelataan 31.7. Vaasassa

30. heinäkuu 2018 - admin

Erityisgolfin vuoden 2018 viimeinen kilpailu, Respecta Disabled Open E-Tour- ja EDGA-osakilpailu pelataan Vaasassa 31.7.–1.8.2018. Respecta Disabled Open on erityisgolfin avoin suomenmestaruuskilpailu sekä Euroopan EDGA-sarjan (European Disabled Golf Association) osakilpailu tuoden pelaajia myös Suomen ulkopuolelta tavoittelemaan EDGA ranking -pisteitä.

Respecta on jälleen mukana tukemassa huipputason erityisgolfia sponsoroimalla Respecta Disabled Open 2018 kilpailun.

Erityisgolfarilla tarkoitetaan henkilöä, joka on liikuntavammainen mukaan lukien CP-vammaiset, amputoidut sekä tuki- ja liikuntaelinvammaiset. Myös kuurot, neurologisesti vammaiset ja sairaat sekä elinsiirron saaneet ja dialyysipotilaat voivat kilpailla erityisgolfissa.

Suomessa on tällä hetkellä noin 25 aktiivista erityisgolfaria, jotka kilpailevat suomenmestaruudesta E-tour-sarjassa. E-Tour kattaa 4-6 osakilpailua, joiden tulokset lasketaan yhteen kauden päätteeksi ja kolme parasta erityisgolfaria Order of Merit -listalta palkitaan sarjoissa: Miehet SCR, Miehet HCP LP, Miehet PB ja Naiset PB. Lisäksi kehitysvammaisten omassa Special Olympics -sarjassa palkitaan parhaiten suoriutunut pelaaja.