Liikkumisen apuvälineet

 

Liikkuminen on yksi ihmiselämän suurista perustarpeista. Jos kohdalle osuu tilapäinen loukkaantuminen, vakavampi sairaus tai vammautuminen, perusliikkuminen on uhattuna ja elämään ilmestyy uusia esteitä. Apuvälineen tärkeä tehtävä on poistaa liikkumisen rajoituksia ja madaltaa esteitä silloin, kun toimintakyky ei riitä normaaliin liikkumiseen. Koko liikkumisen apuvälineiden valikoimaamme voit tutustua Respecta-kuvastossa.


Kyynärsauvat ja kävelykepit

Kyynärsauvoja käytetään apuvälineenä usein lyhyitä aikoja, kun halutaan poistaa tai vähentää raajan kuormitusta esim. polvi- ja nilkkavammojen jälkeen. Kävelykeppi kannattaa valita apuvälineeksi silloin, kun tukea tarvitaan vain vähän. Valikoimastamme löydät myös kaikki tarpeelliset kyynärsauvojen, kainalosauvojen ja kävelykeppien tarvikkeet, mm. jääpiikit keppien päihin, joustavat ja vaimentavat kepinpääkumit, keppien ja sauvojen pidikkeet ja rannelenkit sekä pehmusteet. Respecta-kuvastosta löydät erilaiset kyynärsauvat ja kävelykepit.


Rollaattorit eli kävelytelineet

Hyvä rollaattori eli kävelyteline on varmatoiminen, helposti kasaan taitettava, kevyt liikutella, turvallinen ja ulkonäöltään miellyttävä. Maahantuomme useiden valmistajien rollaattorimalleja. Rollaattorivalikoimaamme kuuluu erilaisista materiaaleista valmistettuja sekä eri ominaisuuksilla ja lisävarusteilla varusteltuja rollaattori vaihtoehtoja kaikkiin tarpeisiin. Tutustu rollaattorivaihtoehtoihin Respecta-kuvastossa.


Kävelypöydät

Kävelypöydät auttavat kävelyn harjoittelussa esimerkiksi leikkauksen tai tapaturman jälkeen. Kaikissa kävelypöydissä on käsitukipehmusteet ja korkeudensäätö joko manuaalisesti, kaasujousella tai sähköisesti. Useimmista kävelypöytämalleista on saatavana versiot lukittavin pyörin, käsijarruin tai hemikäsijarruin. Sähkötoimiset kävelypöydät voivat avustaa käyttäjää myös seisomaan nousussa tai istumaan laskeutumisessa. Kävelypöydät löydät Respecta-kuvastosta.


Polkupyörät

Valikoimaamme kuuluvat laadukkaat Momo-kolmi- ja terapiapyörät 1,5-vuotiaasta aikuiseen. Alumiinirunkoinen pyörä on kevyt ajaa ja käsitellä, ja matala runko helpottaa pyörän satulaan nousua. Pyöriin on saatavilla erittäin monipuolinen lisävarustevalikoima, mm. erilaisia jarruja, polkimia, ohjaustankoja, apupyöriä, selkätukia, vöitä ja liivejä sekä satuloita. Lisävarusteilla voidaan tukea istuma-asentoa ja vartaloa sekä avustaa pyöräilyn opettelemista. Saatavana on myös kolmipyörä Momo EL -sähköapumoottorilla. Tutustu paremmin pyörävalikoimaamme Respecta-kuvastossa.


Manuaalipyörätuolit

Pyörätuoli voi olla yleisessä käytössä oleva yleispyörätuoli tai yksilöllisillä mitoilla ja varusteilla räätälöity pyörätuoli. Tuomme maahan useiden valmistajien pyörätuoleja eri käyttötarkoituksiin ja aktiviteettitasoihin. Apuvälinevalikoimassamme on yleis-, keskiaktiivikevyt-, aktiivi-, kuljetus- ja comfort-pyörätuoleja. Kokeneet ja ammattitaitoiset myyntineuvottelijamme auttavat oikean pyörätuolimallin ja -varustelun löytämisessä. Pyörätuolin voi aina hankkia omatoimisesti, mutta apuvälinevastuulain mukainen taho osallistuu yleensä yksilöllisten tuotteiden valintaan ja laatii hankinnasta maksusitoumuksen. Kannattaa aina keskustella apuvälinetarpeesta ensin oman lääkärin kanssa. Respecta-kuvastossa voit tutustua pyörätuolivalikoimaamme.


Sähköpyörätuolit 

Kun pyörätuolin liikuttelu ja käsittely vaikeutuvat oleellisesti tai kelauksen vaatimat toimintakykyedellytykset puuttuvat kokonaan, perusliikkumiseen on tarjolla sähköavusteisia apuvälineitä. Liikuttaessa pääasiallisesti sisällä, ulkomitoiltaan pieni sähköpyörätuoli on optimaalinen apuväline omatoimiseen selviytymiseen kotona. Mikäli apuvälineellä liikutaan sekä sisä- että ulkotiloissa, valitaan isompi ja vakaampi sähköpyörätuoli, jossa on isommat, karkeakuvioiset renkaat, ajovalot, vilkku ja kaatumiseste. Respectan sähköpyörätuolivalikoimaan voit tutustua Respecta-kuvastossa.


Sähkömopot

Sähkömopo sopii liikkumisen apuvälineeksi ulkokäyttöön, kun liikkuminen sisätiloissa onnistuu muiden apuvälineiden avulla. Sähkömopo ei saastuta eikä pidä meteliä ja sillä voi ajaa sisällä julkisissa tiloissa. Mopoja on kolmipyöräisiä ja kookkaampia nelipyöräisiä malleja. Sähkömopo on apuväline, jonka voi aina hankkia omatoimisesti. Sähkökäyttöisten apuvälineiden hankinnassa pitää kuitenkin huomioida ajokyky ja turvallisuus, joten apuvälineen tarpeen selvittäminen kannattaa aloittaa oman lääkärin kanssa. Tutustu sähkömopovalikoimaamme Respecta-kuvastossa.