Liikkumisen apuvälineet


Liikkuminen on yksi ihmiselämän keskeisistä perustarpeista. Jos kohdalle osuu tilapäinen loukkaantuminen, vakavampi sairaus tai vammautuminen, perusliikkuminen on uhattuna ja elämään ilmestyy uusia esteitä. Apuvälineen tärkeä tehtävä on poistaa liikkumisen rajoituksia ja madaltaa esteitä silloin, kun toimintakyky ei riitä normaaliin liikkumiseen.

Liikkumisen apuvälineistä kyynärsauvoja käytetään usein lyhyitä aikoja, kun halutaan keventää raajan kuormitusta vammautumisen jälkeen. Kun tukea tarvitaan vain vähän, kannattaa apuvälineeksi valita kävelykeppi.

Hyvä rollaattori eli kävelyteline on varmatoiminen, helposti kasaan taitettava, kevyt liikutella ja turvallinen. Kävelypöydät auttavat kävelyn harjoittelussa esimerkiksi leikkauksen tai tapaturman jälkeen.

Valikoimaamme kuuluvat laadukkaat Momo -kolmi- ja terapiapyörät, joista löytyy kokoja 1,5 vuotiaasta aikuiselle. Pyörien matalarunkoisuus auttaa pyörän satulalle siirtymistä. Pyöriin on saatavilla myös monipuolinen lisävarustevalikoima.

Pyörätuolin tarve syntyy, kun kävelyn vaatimat toimintakykyedellytykset puuttuvat. Pyörätuoli voi olla yleisessä käytössä oleva yleispyörätuoli tai yksilöllisillä mitoilla ja varusteilla valittu pyörätuoli kyseiselle käyttäjälle. Pyörätuolit voidaan jakaa käyttötavan tai aktiviteettitason mukaan eri luokkiin: yleispyörätuoli, keskiaktiivi kevytpyörätuoli, aktiivipyörätuoli kiinteärunkoisena tai taittuvarunkoisena, kuljetuspyörätuoli ja comfort -pyörätuoli.

Manuaaliseen pyörätuoliin tarkoitetulla, moottoroidulla lisävoimalaitteella voidaan liikkua pidempiä matkoja ilman kelaamista. Tutustu Petrin kokemuksiin 

Kun pyörätuolin liikuttelu ja käsittely vaikeutuvat oleellisesti tai kelauksen vaatimat toimintakykyedellytykset puuttuvat kokonaan, perusliikkumiseen on tarjolla sähköavusteisia apuvälineitä. Ulkomitoiltaan pieni sähköpyörätuoli on optimaalinen apuväline omatoimiseen selviytymiseen kotona. Mikäli apuvälineellä liikutaan sekä sisä- että ulkotiloissa, voidaan valita isompi ja vakaampi sähköpyörätuoli, jossa on isommat, karkeakuvioiset renkaat, ajovalot, vilkku ja kaatumiseste. Sähkömopo sopii liikkumisen apuvälineeksi ulkokäyttöön, kun liikkuminen sisätiloissa onnistuu muiden apuvälineiden avulla.

Liikkumisen apuvälineitä voidaan mukauttaa huomioiden käyttäjän tarpeet. Erikoisohjauksilla, sähköisillä lisävarusteilla ja muotoillulla istuimella voidaan vastata kaikkein erityisimpiin tarpeisiin.

Liikkumisen apuvälineiden valikoimaamme voit tutustua Respecta-kuvastossa ja verkkokaupassamme. Kysy lisää ratkaisuistamme myyntipalvelusta tämän sivun chat-ikkunassa tai myynti@respecta.fi / p. 0207 649 748.

Ratkaisut neurologisen potilaan liikkumiseenPyörätuoli Avantgarde 4 on näppärästi liikuteltava ja yksilöllinen käyttäjän mukaan 4721348-klaxon-web.jpgKlaxon-lisävoimalaite mahdollistaa liikkumisen pidemmälle 4064432-web-2-wingus.jpgSähköpyörätuoli Wingus sopii monenlaisille käyttäjilleleopard-rollaattori.pngLeopard-rollaattori on näppärä ja kevyt liikutella

 


Tutustu lisää: