Siirtyminen


Siirtymisen apuvälineillä ehkäistään työperäisiä tuki- ja liikuntaelinvammoja keventämällä siirtämisessä tarvittavaa voimaa ja edistetään siten työergonomiaa. Osa näistä välineistä mahdollistaa myös itsenäisesti tapahtuvan siirtymisen mahdollisimman pientä voimaa käyttäen siirtymisen aiheuttamaa kitkaa minimoimalla.

Respectan siirtymisen tuotevalikoimaan kuuluvat laadukkaan SystemRoMedic-tuoteperheen talutusvyöt, kääntölevyt, erilaiset liukulaudat- ja lakanat, henkilövaa’at sekä sähkötoimiset henkilönostimet ja kattonostinjärjestelmät. Valikoimaamme voit tutustua Respecta-kuvastossa. Lisäksi vuokraamme henkilönostimia ja nostoliinoja.


Liukualustat ja liukulaudat

Liukualustoilla ja liukulakanoilla helpotetaan vuoteessa tai tuolilla siirtymistä, kääntymistä ja muuta asennon kohentamista sekä siirtymistä tuolin ja sängyn välillä. Tuotteissa on erilaisia kitka- ja liukupintoja, joiden avulla kääntyminen haluttuun suuntaan on helpompaa. Liukulautoja voidaan hyödyntää myös itsenäisissä siirtymistilanteissa, esimerkiksi pyörätuoliin siirtymisessä.

Katso: Toiminnallisten vuodetekstiilien valinta


Kääntölevyt

Lattialle jalkojen alle asetettava kääntölevy tekee siirtymisestä sujuvan silloin, kun omatoiminen jalkojen siirtäminen on hankalaa. Kääntölevyä käytetään esimerkiksi pyörätuolista vuoteelle avustetusti siirryttäessä. Pehmeä kääntölevy soveltuu käytettäväksi istuimella, esimerkiksi autossa.


Siirtovyöt 

Siirto- ja talutusvöitä käytetään erilaisten siirtojen apuvälineenä. Usein riittää hyvä ja vahva ote vyötärön ympäriltä. Vyö voi olla tilanteesta riippuen joko hoitajan tai siirrettävän päälle puettuna. Talutusvyöt pysyvät hyvin paikallaan ja niissä on useita otekahvoja pysty- ja vaakasuunnassa.


Henkilönostimet

Henkilönostin helpottaa henkilön siirtämistä paikasta toiseen. Henkilönostimilla on laaja toimintasäde ja niitä voidaan käyttää useissa eri tilanteissa, myös henkilön lattialta nostot ovat mahdollisia. Henkilönostimet soveltuvat monipuolisuutensa ansiosta hyvin sekä koti- että laitoskäyttöön. Kotihoitoon tarkoitetut henkilönostimet ovat keveitä, pienikokoisia ja helposti pieneen tilaan kokoontaittuvia tai purettavia. Pieni henkilönostin on helpompi ottaa vaikka matkalle mukaan tai vuokrata lyhytaikaiseen käyttöön. Apuvälinevalikoimaamme kuuluu myös henkilönostimien nosto- ja siirtoliinat eri käyttötilanteisiin.


Kattonostinjärjestelmät

Kiinteästi asennettavat nostinjärjestelmät suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kohteina voivat olla esim. yksityisasunnot, sairaalat, vanhainkodit ja hoitolaitokset. Kattonostinjärjestelmä koostuu nostoyksiköstä ja kiskostosta. Nostoyksikön henkari laskee hihnassa, ja laite liukuu ylhäällä kattokiskossa. Voit valita joko vapaasti seisovat kiskot, yhden kiskon tai huoneen kattavan esim. 4 x 4 m kiskoston. Kiinnitykseksi voit valita seinäkiinnityksen tai kattokiinnityksen.

Katso lisää: Aamuset - Raisiossa satsataan hoidon turvallisuuteen.


Henkilövaa'at

Punnitus normaalisti vaa’alla seisten voi olla mahdotonta väliaikaisista tai pysyvistä liikuntakyvyn rajoitteista tai pitkäaikaisesta hoidollisesta vuodelevosta johtuen. Asiakkaan toimintakyky ja soveltuva punnitusasento huomioiden hoitohenkilöstö voi käyttää istuma-, taso- tai sänkyvaakaa. Luotettava punnitus henkilövaakaa käyttäen voidaan tehdä istuvassa asennossa tai makuulla, apuvälineen kera tai ilman.

 

Katso lisää: