Siirtyminen


Siirtymisen apuvälineillä ehkäistään työperäisiä tuki- ja liikuntaelinvammoja keventämällä siirtämisessä tarvittavaa voimaa ja edistetään siten työergonomiaa. Osa näistä välineistä mahdollistaa myös itsenäisesti tapahtuvan siirtymisen mahdollisimman pientä voimaa käyttäen siirtymisen aiheuttamaa kitkaa minimoimalla.

Monissa tilanteissa avustettavilla on käytettävissään voimavaroja, joita voidaan hyödyntää siirtymisessä ja liikkumisessa. Oikeanlaisen apuvälineen valinta mahdollistaa avustettavan henkilön omien voimavarojen hyödyntämisen – esimerkiksi oikeanlainen liukumateriaali vuoteessa voi mahdollistaa täysin itsenäisen kyljelle kääntymisen tai tuoda mahdollisuuden osallistua aktiivisesti asennon vaihtamiseen, kun kehon osia voidaan nostamisen sijasta liu'uttaa.

Siirtymisessä ja liikkumisessa avustamisen ratkaisun valintaa ohjaavat myös toimintaympäristön tuomat vaatimukset. Apuvälineen valinnassa on tärkeää huomioida, haetaanko ratkaisua vain yhden henkilön siirtymisten tueksi, vai niin sanotusti yleiseen, osastokäyttöön. Yksikön toiminnan luonteella on vaikutusta siihen, kannattaako suosia esimerkiksi pestäviä vai pyyhittäviä tai potilaskohtaisia materiaaleja.

 

Tutustu uudistuneeseen tuotevalikoimaamme verkkokuvastossamme Siirtymisen ja liikkumisen tukemisen ratkaisut

 

Katso lisää: