Palveluasumiseen

Palveluasumisessa esteettömyys ja käytettävät apuvälineet voivat merkittävästi parantaa asukkaiden elämänlaatua ja lisätä heidän itsenäisyyttään. Lisäksi apuvälineratkaisut tukevat asukkaan ja työntekijän turvallisuutta, ergonomiaa ja arkea.

 

Helppoa ja ergonomista liikkumista

Liikkumisen apuvälineet, kuten kävelytelineet, -pöydät ja rollaattorit ovat tärkeitä päivittäisen toimintojen mahdollistajia. Pyörätuoli mahdollistaa liikkumisen istuen kelaten tai avustettuna, ja niitä saatavilla eri käyttötarkoituksiin ja aktiviteettitasoihin.

Comfort-pyörätuolit

  • pitkäaikaiseen ja avustettuun käyttöön
  • tarjoaa paljon säätöominaisuuksia ergonomian takaamiseksi käyttäjälle ja avustajalle
  • hyvin tuettu istuma-asento
  • mahdollistaa asennon vaihtelun, joka vähentää lihaskireyksiä ja ennaltaehkäisee painehaavoja

 

 

Tutustu lisää Comfort-pyörätuoleihin tästä

 


Levottomuuden ja häiriötilojen hoitoon

Monessa hoivakodissa on tuttu ilmiö, kun levoton asukas vaeltelee ympäri hoivakotia rollaattorin kanssa tai ilman, jatkuvasti koluten myös muiden asukkaiden huoneet. Muissa asukkaissa herättää herkästi mielipahaa, ärtymystä ja jopa ahdistusta, kun vieras ihminen ilmaantuu kutsumatta ja luvatta asuinhuoneeseen. Myös vaeltelija itse saattaa usein provosoitua muiden asukkaiden pois hätistelyistä ja hoitajien kielloista käyttäytymällä aggressiivisesti. 

Tanskalainen Protac valmistaa aistituotteita, jotka perustuvat pallojen painon ja paineen tuottamaan aististimulaatioon. Aististimulaatiolla voidaan lievittää oireita mm. erilaisissa psyykkisissä ja neurologisissa tiloissa, kipu- ja stressitiloissa sekä unihäiriöissä. Protac on tutkinut ja kehittänyt tuotteita yli 30 vuoden ajan ja heillä on paljon tutkimustietoa aiheesta. Tuotteet ovat lääkinnällisiä laitteita, eli lääkinnälliseen käyttöön hyväksyttyjä. Esimerkiksi Tanskassa aistituotteita käytetään mm. psykiatrisissa sairaaloissa, kouluissa, kotona ja vanhainkodeissa.


Lue Attendon kokemuksia Protac-aistituotteista:

Aistituotteet ovat täydentävä osa lääkkeettömään hoivaan

 

Stimuloiva MyFit-liivi liivi rauhoittaa ja edistää kehotietoisuutta Protac SenSit®-tuolissa olevat syvää ja dynaamista kosketuspainetta tuottavat pallot stimuloivat kosketus- ja lihas-nivelaistia

Stimuloiva MyFit-liivi rauhoittaa ja edistää kehotietoisuutta. Protac SenSit®-istuimessa olevat syvää ja dynaamista kosketuspainetta tuottavat pallot stimuloivat kosketus- ja lihas-nivelaistia.

Protac Ball Blanket® -pallopeittoa on saatavana useina eri versioina,eri painoisina ja eri kokoisilla palloila. Oikean peiton valinta riippuu käyttäjän aistijärjestelmästä, mieltymyksistä ja käyttäjän aistijärjestelmän haasteista. Peiton rauhoittava vaikutus on dokumentoitu tieteellisesti.

Tutustu aistituotteisiin lisää: Sensorinen integraatio ja aistisäätely

 


Hoivatuolit

Hoiva- ja monitoimituolit soveltuvat paljon istuville henkilöille, kuten geriatrisille potilaille, jotka tarvitsevat avustajaa. Hoitotuolit Arne ja Bruno antavat monipuolisesti säädettävän istuma-asennon ja helpottaa hoitohenkilöstön työskentelyä. Tuolien säädöt tapahtuvat sähkötoimisesti, helpottaen juuri oikean asennon löytymistä. Tuolien korkeussäädöt mahdollistavat ergonomian ja kontaktin potilaan kanssa. Näissä hoitotuoleissa maksimikuormitus on jopa 250 kg, mikä on huomattavasti enemmän kuin tyypillisissä g-tuoleissa, ottaen huomioon monenkokoiset ja -painoiset käyttäjät.

 

Tutustu hoivatuoleihin tästä


Asentohoito lievittää kipua, tasaa painetta ja ennaltaehkäisee painehaavoja


Suositut Posimed-asentohoitotyynyt auttavat kivunhoidossa ja ennaltaehkäisevät painehaavoja sekä hoitavat niitä. Hyvä paineen jakautuminen mahdollistaa kevennetyn asennon, minimoiden painetta. Tyynyjä on saatavilla eri muodoissa ja koossa, ne on autoklaavattavissa ja helppo puhdistaa.

30° kylkimakuuasentoon
tukemiseen

Merihevonen
pieni 170 cm ja iso 182 cm 
(PO-LAGE0165 / PO-LAGE1165)

xAsentohoitotyyny_Posimed__merihevonen.PNG

 

Puoli-istuvaan asentoon

Hevosenkenkä kaarityyny
(PO-HALB1378)

Kaarityyny
(PO-SPRE6035)

Perhostyyny
pieni/iso
(PO-UNIK3726/
PO-UNIG5640)

Rullatyyny
(PO-ROLL6021)

 
 

Käden tai kantapään
alle tukemaan

Kolmiotyyny
(PO-UNTE3921/
PO-FERS3921)

 

xAsentohoitotyyny_Posimed_kolmiotyyny.jpg

 

 

135° lateraalinen
asento

Kolmiotyyny
(PO-UNTE3921/PO-FERS3921)

Perhostyyny
pieni/iso
(PO-UNIK3726/
PO-UNIG5640)

Rullatyyny 
(PO-ROLL6021)

 

Turvallisesti
kylkimakuulle

Asentohoitotyyny
Posimed MobiTurn
(PO-MOBITURNL)

lataus.png

 

Tutustu asentohoitotuotteisiin tästä

 


Miten voimme olla avuksi?

Kysy lisää & tilaa: p. 0207 649 748, myynti@respecta.fi tai lähimmältä myyntiedustajaltasi.