Paralympialaisten varikolla tarvitaan ammattitaitoa ja ripaus luovuutta

9. elokuu 2016 - admin

Ottobockin tekninen tiimi huoltaa ja korjaa kaikkien Rion 2016 paralympialaisiin osallistuvien urheilijoiden proteesit, ortoosit ja pyörätuolit sekä suorituspaikoilla että olympiakylän teknisessä keskuksessa. Kuten moottoriurheiluvarikolla, teknisessä keskuksessa ongelmat korjataan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Tosin paralympialaisten tekninen keskus palvelee 4 350 paraurheilijaa 23 eri lajissa, ja korjaustyöt voivat olla mitä tahansa puhjenneen renkaan korjauksesta monimutkaisiin juoksuproteesin huoltoihin.

Ottobockin satahenkiseen tiimiin kuuluu apuvälineteknikoita, hitsaajia, pyörätuoliteknikoita ja muuta henkilöstöä 31 eri maasta.  Tiimiin on valittu ensimmäistä kertaa myös kaksi pohjoismaista apuvälineteknikkoa Ottobock Scandinavia Groupista: Tiina Salmi Respectan Helsingin toimipisteestä ja Carl-Johan Mårtensson Malmösta.

”Paralympialaisissa urheilijoilla on erilaisia taustoja ja huimia elämäntarinoita. On hienoa, että voin omalla panoksellani auttaa heitä yltämään parhaimpaan suoritukseensa. Pesti paralympialaisten huoltotiimissä on myös ammatillisesti kiinnostava haaste. Proteesi on aina yksilöllinen, joten ongelmiin ei myöskään ole olemassa standardiratkaisua. Olen iloinen, että pääsen osaksi rautaisten ammattilaisten tiimiä, jossa haasteet ratkotaan yhdessä”, kertoo Tiina Salmi, alaraajaprotetiikkaan erikoistunut apuvälineteknikko.

Tekninen keskus olympiakylässä ja 14 pistettä suorituspaikoilla

Ottobockilla on Riossa tekninen keskus olympiakylässä ja 14 huoltopisteitä suorituspaikoilla. Keskus ja pisteet on varustettu koneilla ja varaosilla, joita voidaan tarvita apuvälineiden huoltamiseen ja mahdollisten ongelmien korjaamiseen. Tekninen tiimi huoltaa juoksuproteeseja, rugby- ja koripallopyörätuoleja ja kelaustuoleja sekä urheilijoiden henkilökohtaisia apuvälineitä, proteeseja ja pyörätuoleja.

Ottobock on paralympialaisten tekninen kumppani jo 14. kerran

Ottobock HealthCare on Rion 2016 paralympialaisten virallinen proteesien, ortoosien ja pyörätuolien huolto- ja korjauspalveluiden tuottaja. Ottobock on ollut paralympialaisten kumppani vuodesta 1988 eli tarjoaa nyt tekniset palvelut 14. kerran. Kilpailijoiden sekä erilaisten apuvälineiden ja laitteiden määrän lisääntyessä huoltotiimin koko ja palveluiden määrä ovat kasvaneet rakettimaisesti. Seoulissa 1988 tiimiin kuului vain neljä teknikkoa, joiden yhteenlaskettu työaika oli 90 tuntia. Rioon lähtee satahenkinen tiimi, 15 tonnia varaosia ja 18 tonnia erikoistyökaluja ja -koneita.