Yhteensä 2410 huoltotyötä Rion Paralympialaisten varikolla

4. lokakuu 2016 - admin

Apuvälineteknikko Tiina Salmi Respectan Helsingin toimipisteestä työskenteli syyskuun Riossa Ottobockin teknisessä keskuksessa, jossa hän huolsi ja korjasi paraurheilijoiden apuvälineitä. Riossa Ottobock tarjosi jo 14. kerran kaikille paralympialaisiin osallistuneille urheilijoille juoksuproteesien, kelaus-, rugby- ja koripallopyörätuolien sekä henkilökohtaisten apuvälineiden huolto- ja korjauspalvelut. Tiina Salmi oli ensimmäinen suomalainen, joka pääsi mukaan satahenkiseen, 31 kansallisuudesta koostuvaan teknikkotiimiin. 

”Parasta Riossa oli nähdä tyytyväisiä urheilijoita sekä olla osa tiimiä, jolla on iloa ja intoa työskennellä urheilijoiden hyväksi. Tämä Ottobockin tarjoama, urheilijoille ilmainen palvelu oli monelle iso juttu. Varikolle tuli urheilijoita, joiden välineet olivat todella huonossa kunnossa tai heillä ei ollut tarvittavia apuvälineitä lainkaan. Tiimimme mahdollisti heidän suorituksensa hoitamalla välineet kuntoon ja varustamalla heidät hyvälaatuisilla tuotteilla”, kertoo Tiina Salmi.

Tiina Salmen erikoisala on alaraajaprotetiikka, mutta työ teknisessä keskuksessa tarjosi myös tilaisuuksia laajentaa ammatillista osaamista.  ”Ehkä mieleenpainuvin haaste oli lipunkantotelineen tekeminen Makedonian lipunkantajalle avajaisseremoniaa varten. En ollut aikaisemmin tehnyt vastaavaa, ja jännitin koko seremonian ajan pysyykö lippu pystyssä. Pysyi!”

Varikolla poikkesi myös suomalaisia urheilijoita, ja Tiina Salmi pääsikin vaihtamaan muutaman sanan ja toivottamaan onnea mm. pyörätuolikelaajille Leo-Pekka Tähdelle ja Esa-Pekka Mattilalle.  

”Kokemuksena työrupeama oli upea. Toivon, että olen mukana tiimissä myös seuraavissa kisoissa Tokiossa, olenhan jo esiintynyt Japanin TV:ssä kun paikallinen kuvausryhmä dokumentoi työpäiväni aamusta iltaan”, nauraa Tiina Salmi. ”Onkin ollut hieno huomata, kuinka median ja suuren yleisön kiinnostus paraurheilua kohtaan on kasvanut ja paraurheilijoita arvostetaan samalla tavalla kuin muita huippu-urheilijoina.”

Ottobockin tekniset palvelut Rion 2016 paralympialaisissa

  • 123 korjaus- ja huoltotyötä päivässä
  • 1829 korjattua tai huollettua pyörätuolia
  • 306 korjattua tai huollettua proteesia
  • 79 korjattua tai huollettua ortoosia
  • 196 muuta korjattua tai huollettua välinettä
  • 2410 korjaus ja huoltotyötä yhteensä

Rio_kuvausryhma_crop.jpg

Rio_matkalla_varikolle_crop.jpg

Tiina_ja_EPE_crop.jpg