Hyvällä ladulla kohti huippua

12. helmikuu 2018 - admin

Parahiihtäjä Inkki Inolan kisaviikko Vuokatin maailmancupissa meni loistavasti: hän sai kolmelta matkalta yhteensä 112 maailmancupin pistettä.  

Sijoitukset nousivat tasaisesti pitkin viikkoa: 10 kilometrin vapaahiihdossa hän oli kymmenes. Torstain sprintissä hän oli aika- ajon kuudes ja pääsi ensimmäistä kertaa välieriin ollen lopulta seitsemäs. 20 kilometrin perinteisellä matkalla Inola sijoittui neljänneksi ja hankki uransa parhaan maailmancup-sijoituksen. Kokonaisuutena viikko oli erittäin onnistunut. Tuloksista nähtiin, että tälle kaudelle on tullut selvä tason nosto. Maailman kärkeä on saavutettu todella suurella harppauksella.

”Tänä vuonna valmistautumiseni Vuokatin kisoihin oli parempaa kiitos Respectan tuen. Pystyin saapumaan vuokattiin aikaisemmin ja harjoittelemaan kisaladut viime vuotta paremmin. Myös matkarasituksesta jalkojen palautuminen on ollut helpompaa Respectan tukisukkien ansiosta. Erityisesti vapaalla hiihdettäessä lihasten on oltava kunnossa. Lihaksen kisakuntoon saaminen on nopeutunut, kun tukisukkien ansiosta lihaksen veren kierto ei häiriinny pitkän auto tai lentomatkan takia.”

Vuokatin tulokset antavat hyvän lähtökohdan kuukauden päästä alkaviin Paralympialaisiin. Paralympialaisissa Inkki Inolan olisi tarkoitus hiihtää kolme matkaa, joista päämatkat ovat perinteisellä sprintti ja 10 kilometriä, mutta vapaan 20 kilometriä voi olla sellainen matka, jolta voi odottaa myös hyvää sijoitusta. ”Kunto on ollut koko ajan kehittymässä kohti huippua ja uskon, että nyt järkevällä harjoittelulla se saadaan puhkeamaan kukkaan Koreassa.”

Inkki Inolalla on abi-vuosi lukiossa, ja siitä huolimatta hän on tällä kaudella pystynyt harjoittelemaan suunnitellusti. ”Syksyllä kirjoitin jo neljä ainetta ja tuloksena olikin parhaimmillaan kemian L, historian E ja äidinkielen M. Nyt keväällä olisi jäljellä enää kaksi kirjoitusta matematiikka ja fysiikka Korean kisareissun jälkeen. Nyt talvella tapahtui tärkeä onnistuminen myös koulun käyntiin liittyen, kun sain tiedon pääseväni valtakunnallisen talousguru kilpailun finaaliin. Tässä olisi mahdollisuus voittaa opiskelupaikka kauppakorkeaan. Tämä säästäsi keväällä pääsykokeilta ja näin pystyisi aloittamaan uuden harjoittelukauden aiemmin.”

Harjoituskausi meni pitkästä aikaa ilman suuria sairasteluja. Inkki Inola pääsi leireilemään Vuokatissa ja erityisesti syksyllä hakemaan hyvin lumituntumaa.  Tärkeää tällä kaudella oli myös opasyhteistyön aloittaminen ampumahiihtäjä Vili Sormusen kanssa. Maailmalla taso on niin kova, ettei ilman opasta voi hiihtää. Opas auttaa kuitenkin niin paljon ladun lukemisessa. Yhteistyömme onkin alkanut todella hyvin ja se osittain myös mahdollisti loistavat hiihdot Vuokatissa.

”Nyt pystyn keskittymään täysillä tähänastisen uran pääkilpailuun Korean Paralympialaisiin ja sen jälkeen onkin aika miettiä ensi kauden suunnitelmia niin urheilun kuin opiskelujen tiimoilta. Tärkeää minulle kuitenkin on jatkaa edelleen huippu urheilun ja opiskelun yhdistämistä. Tämä vuosi on jo tähän asti kaikilla tasoilla ollut yksi hienoimmista ja uskon sen muuttuvan entistä paremmaksi.”