Respecta tukemaan kuutta lupaavaa paraurheilijaa

25. elokuu 2017 - admin

Respecta tukee kuutta lupaavaa paraurheilijaa 1000 euron stipendillä. Stipendiohjelman tarkoituksena on tukea vammaisurheilijoita heidän matkallaan kohti tavoitteitaan ja unelmiaan. Stipendi on tarkoitettu huipulle pyrkivän, nuoren lahjakkuuden tai jo kokeneemman urheilijan harjoittelun, valmennuksen, leirien tai kisamatkojen rahoitukseen. 22 hakemuksen joukosta nousi kuusi erityisen tavoitteellista ja motivoitunutta urheilijaa: ratakelaajat Sini Paukkeri ja Niko Ristiranta, kouluratsastaja Jessica Kerttunen, uimari Jessika Markkanen, maastohiihtäjä Inkki Inola sekä käsipyöräilijä Mika Arte. Lisäksi hakemusten joukosta nousi esiin selkeitä apuvälinetarpeita, joita lähdetään yhdessä ratkomaan Respectan asiantuntijoiden kanssa. 

 

Respecta tukee kuutta lupaavaa paraurheilijaa 1000 euron stipendillä. Stipendiohjelman tarkoituksena on tukea vammaisurheilijoita heidän matkallaan kohti tavoitteitaan ja unelmiaan. Stipendi on tarkoitettu huipulle pyrkivän, nuoren lahjakkuuden tai jo kokeneemman urheilijan harjoittelun, valmennuksen, leirien tai kisamatkojen rahoitukseen.

22 hakemuksen joukosta nousi kuusi erityisen tavoitteellista ja motivoitunutta urheilijaa: ratakelaajat Sini Paukkeri ja Niko Ristiranta, kouluratsastaja Jessica Kerttunen, uimari Jessika Markkanen, maastohiihtäjä Inkki Inola sekä käsipyöräilijä Mika Arte. Lisäksi hakemusten joukosta nousi esiin selkeitä apuvälinetarpeita, joita lähdetään yhdessä ratkomaan Respectan asiantuntijoiden kanssa.

”Kiitämme kaikkia hakemuksen lähettäneitä. Saimme kuulla hienoja tarinoita ja tutustua lahjakkaisiin ja määrätietoisiin urheilijoihin, jotka asettavat tavoitteet korkealle ja ovat valmiita tekemään töitä unelmiensa eteen. Haluamme stipendiohjelmallamme tukea urheilijoita, jotka eivät muuten kuulu tukien tai sponsoroinnin piiriin”, sanoo Respectan toimitusjohtaja Sasu Leskelä.

”Moni nuori vammaisurheilija arjessaan pohtii miten saada oma taloudellinen tilanne niin hyväksi, että keskittyminen urheiluun on mahdollista. Melko kohtuullisillakin panostuksilla voidaan merkittävästi auttaa yksittäistä vammaisurheilijaa. Hieno konkreettinen ele Respectalta vammaisurheilijoiden polkujen tukemiseksi”, kommentoi stipendiohjelmaa Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski.

Mukana raadissa oli Respectan asiantuntijoita sekä edustajat SULin paraurheilusta sekä Paralympiakomiteasta. Urheilijoiden matkaa ja kuulumisia voi seurata Respectan blogissa respecta.fi ja Facebookissa Respecta - Vapaus liikkua.

 

Stipendin saaneet urheilijat

Sini Paukkeri on 15-vuotias luokan T54 pyörätuolikelaaja Kempeleestä. Nuoresta iästä huolimatta Sinillä on vahva kokemus kilpailemisesta, hän on voittanut useita Suomenmestaruuksia. Tavoitteena onkin kotimaassa ennätysten parantaminen, ja tulevaisuudessa Tokion 2020 paralympialaiset.

Niko Ristiranta on T54-luokan ratakelaaja Kuusankoskelta. Tokion 2020 paralympialaisiin tähtäävällä Nikolla on jo useita SM-mitaleita sekä 4. sija nuorten MM-kisoista.

Jessica Kerttunen on 20-vuotias sipoolainen luokan IV pararatsastaja. Maajoukkuevalmennukseen ja Paralympiakomitean Young talent nuorten paralympiaryhmään kuuluvan Jessican kuluvan kauden tavoitteena on kilpailu Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruuksista, ja tulevaisuudessa 2020 Tokion Paralympialaiset.

Jessika Markkanen on 17-vuotias parauimari, joka on viihtynyt altaalla ja kilpailuissa 5-vuotiaasta asti. Jessika on tällä hetkellä 50 metrin vapaauinnin maailman ranking-listalla sijalla 6. Seuraavana suurena tavoitteena edessä ovat uinnin MM-kilpailut Meksikossa syyskuussa 2017.

Inkki Inola on 18-vuotias paramaastohiihtäjä, joka hiihtää näkövammaisten luokassa B3. Selkeät tavoitteet omaava Inkki on saavuttanut ikäisissään useita PM-mitaleita, ja kilpaillut myös aikuisten maailmancupissa ja MM-kilpailuissa.

Mika Arte on 43-vuotias käsipyöräilijä, jonka pyörään kertyy vuosittain kilometrejä yli 5000. Hän kilpailee sekä tempokisoissa että marathon-matkoilla sekä kotimaassa että kansainvälisesti.