Kesäinen päivä Kreetalla, joka muutti vapauteni liikkua

19. toukokuu 2014 - admin

Oli pitkän, aurinkoisen ja rentouttavan sekä ihanan lenkkeilyn täyttämän lomani viimeinen päivä Kreetalla kesällä 2012, kun väärän liikkeen seurauksena selästäni pamahti jotakin. Tällä jollakin oli isot seuraukset minulle ja vapaudelleni liikkua seuraavan vuoden ja ehkä koko loppuelämäni ajan.

 

Käännetty tanskalaisen Pernilla Pedersenin tekstistä.

 

En aluksi ja enkä muutamaan päivään palattuamme Tanskaan ottanut asiaa vakavasti. Yritin saada apua kipulääkkeistä, hieronnasta ja levosta.  Samanaikaisesti joudun lopettamaan kaiken liikunnan harjoittamisen ja mielialani laski samaa tahtia kuin kipu yltyi.  Fysioterapeutti arveli lihaskramppia. Itselläni ei ollut sellainen vaikutelma.  Minulla oli sellainen tunne, että jokin hankasi raastavasti toisiaan vasten selässäni, varsinkin kun kumarruin. Tuntui kuin selkäni ei tietyssä asennossa pystynyt pitämään minua suorassa ja minulla oli suuria vaikeuksia yöllä kun minun täytyi kääntyä vuoteessa. Olin usein ylhäällä öisin kivun vuoksi ja minulla oli vaikeuksia olla pitkällään enemmän kuin 4-5 tuntia kerrallaan.

Kun fysioterapiaa oli yritetty useita kertoja ilman tulosta, suostui lääkärini lähettämään minut CT-kuvauk-seen tammikuun alussa 2013. CT-kuvassa näkyi kaksi pullistunutta välilevyä, yksi iso ja yksi pienempi selkärangan alaosassa vasemmalla.

Jotta leikkaukselta vältyttäisiin, täytyi ottaa muut keinot käyttöön. Olin halukas treenaamaan pullistuneet välilevyni takaisin kuntoon ja minun olin pakko myöntää, että lenkkeilyni oli lopetettava joksikin aikaa kokonaan ja että minun täytyisi vahvistaa selkääni jollakin muulla tavoin.  Aloitin pitkän kuntoutumisohjelmani Herningin kunnan avulla ja minun oli löydettävä painetta tasaava alusta pystyäkseni lepäämään.

Onneksi olin työni kautta, jossa myydään erilaisia patjoja, tyynyjä ja erilaisia asentohoitotyynyjä, tutustunut TT Med:iin.  Sain SAFE Med pinkki-keltaisen 101YP -petauspatjan kotiin testattavaksi ja muutaman päivän kuluttua nukuin levollisemmin, pystyin olemaan makuulla kauemmin ja selkäkipu hävisi asteittain.

Nyt noin 1,5 vuoden jälkeen on selkäni niin paljon parempi, kiitos kuntoutusohjelman ja hyvän yöunen.

 

Safe Med paineentasaus patja
Pernille Safe Med paineentasauspatja


Ajoittain täysin unohdan jokapäiväisessä elämässä haasteet, joita heikko selkä aiheuttaa.  Kun ponnistelen liikaa ja selkäni muistuttaa minua siitä, on hyvä että patjani on lähettyvillä.  Olen vähitellen alkanut lenkkeillä ja tunnen vain ajoittain, että selkäni on heikko, mutta tiedän, että patjani voi pelastaa huonon päivän.  Viikon aikana otan pienen tauon päivittäisistä aktiviteeteista ja lepään patjallani.  Jo 10-15 minuutin jälkeen voin jatkaa päivän tuomien haasteiden parissa.

Olen vakuuttunut että uusi SAFE Med -petauspatjani on suurin syy miksi olen voinut välttää leikkauksen ja että sen ansiosta voin jokapäiväisessä elämässä liikkua vapaammin ja että se tekee kivuistani siedettävämmät.

En voi kuvitella koskaan nukkuvani ilman sitä ja se on tähän asti ollut lomalla kanssani Söndervigissa, Berliinissä ja Kroatiassa.

 

Pernilla Pedersen / Herning, Tanska  11.11.13

 

Safe-Med -tuotteista

Safe-Med –tuotteet, kuten petauspatjat ja tyynyt ovat viskoelastisesti käyttäytyvää Safe Visco-Pore-materiaalia, joka on hengittävä ja huolehtii paineentasauksen lisäksi myös mikroilmastosta. Patjoja käytetään tavallisen patjan päällä petauspatjana. Petauspatjat soveltuvat painehaavojen ehkäisyyn matalan ja keskiriskin omaaville henkilöille ja ovat erinomaisia myös henkilöille, joilla on selkävaivoja tai muita, unta häiritseviä kiputiloja. Tutustu Safe-Mediin Ergonomia-kuvastostamme.