Kesällä matkattiin pienten puolesta Pariisiin ja tuettiin toimintarajoitteisten golfia

7. elokuu 2023 - admin

Tänä kesänä olemme olleet mukana tukemassa toimintarajoitteisten golfia yhteistyössä Golfliiton kanssa Respecta Tourin muodossa. Lisäksi olemme mukana keräämässä varoja vakavasti sairaiden lasten hyväntekeväisyyteen Team Rynkeby-tempauksessa, jossa pyöräiltiin Pariisiin heinäkuussa. Hyväntekeväisyyspyöräilyn huoltojoukoissa oli mukana Respectan tekninen asiantuntija Pasi Niemi.

Golfliiton ja Respectan yhteistyössä järjestetty Paragolfkiertue Respecta Tour mahdollistaa jokaisen kilpailemisen. Respecta Tourin osakilpailut ovat avoimia kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, aivo-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Osallistumalla toiselle kilpailupäivälle (36r.) pelaajat voivat kerätä maailmanrankingpisteitä.

Tänä vuonna reikäpelin SM-kilpailut pelattiin Muurame Golfissa avointen Reikäpeli SM-kilpailujen yhteydessä 15.-17.6. Lyöntipelin SM-kilpailut pelattiin Koski-Golfissa avointen SM-kilpailujen yhteydessä 21.-22.7.

Finnish Open for Golfers with Disability pelattiin Espoon Ringside Golfissa 4.-5.7. Kilpailu oli kaksipäiväinen kaikille osallistujille (36r). Tämä Respecta Tourin kolmas kilpailu pelattiin myrskyisässä kelissä Espoossa. Kisassa nähtiin tuttuja tuuletuksia ja nyrkit heitettiin aina onnistuneen suorituksen jälkeen. Vaikka pelikaverit ovat usein hyvin eri ikäisiä keskenään, kohtaavat kemiat poikkeuksetta ja etenkin uusia nuoria pelaajia kaivataan mukaan entistä enemmän.

”Kuninkuussarjan”, scratchin voiton vei Juho Vaara (78-81, +13). Etenkin ensimmäisen päivän olosuhteet olivat poikkeuksellisen haastavat, ja vain kuusi lyöntiä yli parin on huipputulos. Scratch-sarjassa toiseksi nousi Waltteri Waris (83-81, +18) ja kolmanneksi Tedi Herlin, joka vastasi finaalipäivän kovimmasta tuloksesta (85-80, +19). Lue koko kisaraportti tästä.

 

Tampereelta Pariisiin pienten puolesta

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkeby pyöräilee vuosittain Pariisiin kerätäkseen rahaa vakavasti sairaille lapsille ja heidän perheilleen. Respectan Pasi Niemi oli tänä vuonna mukana Tampereen tiimissä osana pyörähuoltoa. 

Team Rynkebyn Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Respecta on mukana myös tänä vuonna tiimin Hopeasponsorina. 

Tampereen joukkue lähti matkaan Laukontorilta 6.7. ja saapui perille 15.7. Pasi itse on pyöräkonkari ja retkeilijä, joka taittaa matkan kuin matkan retkipyörällään ja taivaltaa mielellään yksin erämaassa poluista ja reiteistä viis veisaten, joten pyöränhuolto on tuttua hommaa tälle tekniselle asiantuntijalle.

– Lähdin mukaan kollegan, joka oli ollut polkijana aiemmin, innostamana. Minulla on halu auttaa ihmisiä ja tässä koin että minulla olisi mahdollisuus auttaa syöpää sairastavia lapsia, sekä tämän hyvän asian eteen Pariisiin polkevia tiimiläisiä. Tehtäväni on olla takahuollossa, eli ajan parin kanssa huoltoautolla koko matkan Pariisiin Team Rynkeby Tampereen tiimin polkijoiden perässä. Huollamme tien päällä sattuneet rengasrikot ym. pikahuollot mitä tien päällä pystyy tekemään. Illalla kun saavutaan hotellille, teemme tarvittavat isommat huollot ennen nukkumaan menoa.

Rynkeby-joukkue aloitti treenaamisen yhdessä alkukeväällä, säännölisesti käyden sauvakävelemässä, spinningissä, tehden lihaskuntotreenejä ja myöhemmin keväällä varsinaisilla pyörälenkeillä.

– Treeneissä oli tosi hyvä tutustua tiimiin ja oppia tuntemaan heidät.

Matkalla Pasille järjestettiin ainutlaatuinen ja ikimuistoinen mahdollisuus polkea yhdessä tiimin kanssa kuuluisa Mur de Huy -mäki ylös sekä Rocroi -mäet.

– Poljin kahtena päivänä tiimin mukana ja sain lainaan tiimin pyörän ja kaikki varusteet ja vaatteet. Tämän mahdollisti sydämellinen tiimi.

Pasi kuvailee tunnelmia reissun jälkeen upeiksi:

–  Tunteita oli reissun väsymyksestä huolimatta ilon, riemun ja reissun loppumisen haikeuden lisäksi myös onnellisuus omasta ja huoltotiimin onnistumisesta. Yhdenkään tiimimme polkijan ei tarvinnut olla polkematta sen takia ettei pyörää olisi saatu polkukuntoon tien päällä tai varapyörää alle. Tämä oli hieno kokemus polkijoiden kanssa.

Annoimme Pasille mukaan matkaan Vapaus liikkua kuuluu kaikille -kassin. Mitä tärkeää kassissa kulki tällä reissulla mukana?

–  Vapaus liikkua-kassissani kulki yleisimmät pikasäätöihin tarvittavat työkalut. Kassista löytyvä voimavarani oli varmastikin kekseliäisyys. Aina ei ollut mahdollista tehdä korjausta "By the book", vaan joutui hieman soveltamaan että pyörä saatiin ajokuntoon.

–  Vapaus liikkua merkitsee itselleni erittäin paljon ja en pidä liikkumisen vapautta itsestään selvänä. Olen joutunut itse opettelemaan kävelemisen uudestaan ja tasapainon hakemisen. Pyöräilystä ja kävelystä on varmaan sen vuoksi tullut lempitapojani liikkua, koska lapsena opettelemani taidot jouduin molemmat opettelemaan uudestaan ja aikuisella iällä se vaati ponnisteluja vuosien ajan.

Team Rynkebyhyn osallistui tällä kaudella 2 026 pyöräilijää ja 538 huoltotiimiläistä, jotka olivat jakautuneet 62 paikalliseen joukkueeseen 9 eri maassa. Tämän vuoden lahjoitussumma hyväntekeväisyyteen julkistetaan syyskuun alussa.

 

1688622373330.jpg

1688622376264.jpg

1691405560971.jpg

1691405563437.jpg

1691405561135.jpg