Respecta Disabled Open kerää erityisgolfin huiput Pickalaan

7. syyskuu 2017 - admin

Kauden viimeinen kilpailu, Respecta Disabled Open E-Tour- ja EDGA-osakilpailu, kerää erityisgolfin huiput Pickalan golfkentälle, Siuntioon 11.–13. syyskuuta 2017. Respecta Disabled Open on erityisgolfin avoin suomenmestaruuskilpailu sekä Euroopan EDGA-sarjan (European Disabled Golf Association) osakilpailu tuoden pelaajia myös Suomen ulkopuolelta tavoittelemaan EDGA ranking -pisteitä. Ennen kaksipäiväistä kilpailua järjestetään perinteisesti yhteislähtönä tapahtuva AM-AM PB -kutsukilpailu Respectan asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

“Erityisgolf on sekä vakavaa kilpailua sijoituksista, mestaruuksista ja paikoista isoissa kansainvälisissä kilpailuissa että hyvä kuntoutusmuoto ja paikka tavata ystäviä”, kertoo kilpailun puuhamies Samuli Rantala Golfliitosta.  

“Vammaisurheilun tukeminen on tärkeä osa yrityksemme ja Ottobock-konsernin arvoja. Missiomme on mahdollistaa ihmisten itsenäinen ja laadukas elämä riippumatta lähtökohdista, mihin erityisgolfin tukeminen Respecta Disabled Open -tapahtuman muodossa istuu erittäin hyvin”, sanoo Respectan toimitusjohtaja Sasu Leskelä, joka on jälleen mukana viheriöllä yhteistyökumppaneille järjestettävässä Am-Am-kutsukilpailussa. 

Erityisgolfarilla tarkoitetaan henkilöä, joka on liikuntavammainen mukaan lukien CP-vammaiset, amputoidut sekä tuki- ja liikuntaelinvammaiset. Myös kuurot, neurologisesti vammaiset ja sairaat sekä elinsiirron saaneet ja dialyysipotilaat voivat kilpailla erityisgolfissa.

Suomessa on tällä hetkellä noin 25 aktiivista erityisgolfaria, jotka kilpailevat suomenmestaruudesta E-tour-sarjassa. E-Tour kattaa 4-6 osakilpailua, joiden tulokset lasketaan yhteen kauden päätteeksi ja kolme parasta erityisgolfaria Order of Merit -listalta palkitaan sarjoissa: Miehet SCR, Miehet HCP LP, Miehet PB ja Naiset PB. Lisäksi kehitysvammaisten omassa Special Olympics -sarjassa palkitaan parhaiten suoriutunut pelaaja.

EDGA-sarjan rankingistä pelaa ammattimaisia erityisgolfareita 23 Euroopan maasta. Suomalaisia erityisgolfareita on rekisteröitynyt EDGA:n parisenkymmentä. EDGA:ssa pelataan vuosittain 13 osakilpailua. Parhaina suomalaisina ovat tällä hetkellä Sami Tervo toisella sijalla ja Elina Pylkkänen kolmannella sijalla pistebogeyssä.