Respecta ja uusi Urheilumuseo yhteistyöhön

16. marraskuu 2021 - admin

Respecta ja Urheilumuseo aloittavat yhteistyön, joka nostaa esiin liikunta- ja toimintakyvyn mahdollistamisen taustalla olevaa teknologista kehitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Ainutlaatuinen yhteistyö kiinnittyy tammikuussa 2022 Urheilumuseossa käynnistyvään teknologia -teemaiseen vaihtuvaan näyttelyyn.

Urheilumuseon kävijäennätyksiä rikkova syksy saa iloista jatkoa, sillä kumppaniksi liittyy korkealaatuisia apuvälineratkaisuja ja siihen liittyvää ammattitaitoista palvelua tarjoava Respecta. Ihmisen toimintakyvyn parantamisen juuret juontavat aina 1940-luvulle saakka, jolloin Invalidisäätiö ja Suomen Punaisen Ristin Proteesipalvelu perustetiin sodassa vammautuneiden auttamiseksi. Respecta on syntynyt näistä juurista ja on tänä päivänä apuvälinetoimialan johtava toimija innovatiivisilla ja huipputeknologisilla ratkaisullaan.

Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori korostaa liikunta- ja toimintakyvyn mahdollistamisen teknologista roolia suomalaisessa liikuntakulttuurissa.

− Urheilumuseon päänäyttelyssä olemme nostaneet esille paraurheilun merkityksen olennaisena osana suomalaista liikunta- ja urheilukulttuuria. Nyt yhdessä Respectan kanssa pääsemme pureutumaan mielenkiintoiseen teknologiseen kehitykseen liikunta- ja toimintakyvyn mahdollistamisessa, Vuori toteaa.

Respectan ja Urheilumuseon yhteistyö todennetaan tammikuussa 2022 avautuvassa teknologia-aiheisessa vaihtuvassa näyttelyssä. Respecta on vastannut innovatiivisilla ratkaisuillaan suomalaisten liikunta- ja toimintakyvyn muutokseen liittyviin haasteisiin ja tarjonnut mahdollisuuden liikkeen jatkumiseen. Näyttelysisällöt huipentuvat esimerkkeihin ainutlaatuisista teknologisista innovaatioista apuvälineiden eri aikakausilta.

Respectan toimitusjohtajan Sasu Leskelän mukaan yhteistyö tarkoittaa Respectan yhteiskunnallisen roolin kertomisesta koko kansan liikkeen mahdollistajana uudella tavalla.

− Respectan toiminnan ytimessä on ihmisen liikuntakyky, sen säilyttäminen ja ylläpito. Pitkän historiamme aikana olemme olleet tekemässä ja todistamassa terveysteknologisia harppauksia ja niiden merkitystä liikuntakyvylle ja etenkin elämänlaadulle. Mielestämme on tärkeää, että liikkumisen moninaisuutta nähdään laajemmin yhteiskunnassa ja mikä sen oivallisempi paikka sille kuin Urheilumuseo, Leskelä kertoo.

Urheilumuseon vaihtuva näyttely avautuu tammikuussa 2022. Respectan ja Urheilumuseon asiakkaille ja sidosryhmille yhteistyö näkyy näyttelysisältöjen lisäksi monipuolisena sisältönä digitaalisissa kanavissa.

 

Lisätietoja:

Urheilumuseo: johtaja Jukka-Pekka Vuori, puh. 050 598 7064

Respecta: toimitusjohtaja Sasu Leskelä, puh. 040 348 8567

 

 

Urheilumuseo on maailmalla ainutlaatuinen kokonaisuus. Tallennamme, tutkimme ja esittelemme suomalaista liikuntakulttuuria huikeista menestyshetkistä aina arkiliikunnan iloon. Uudistettu pysyvä näyttely kertoo kävijöille Suomea rakentaneita urheilun tarinoita suurten tunteiden ja uusien näkökulmien kautta. www.urheilumuseo.fi

Respecta on Suomen johtava apuvälinealan toimija. Ammattitaitoamme on arvioida ihmisten toimintakykyä ja tarjota käyttäjän tarpeisiin sopiva apuvälineratkaisu, jolla parannetaan hänen elämänlaatuaan. Osana ratkaisua tarjoamme laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Olemme terveydenhuollon ammattilaisten kumppani ja aktiivinen osa kuntoutuksen hoitoketjua. Tarjoamme myös terveydenhuollon ammattilaisille apuvälineitä ja tukipalveluita, joiden avulla he suoriutuvat omasta työstään tehokkaammin ja turvallisemmin. www.respecta.fi