System RoMedic™ - Siirron ja nostamisen apuvälineet

26. huhtikuu 2013 - Tapio Tuominen

Handicaren Ruotsissa kehittämä SystemRoMedic -tuoteperhe on tehty terveydenhuollon ammattilaisten ja heidän potilaidensa hyvinvointia silmällä pitäen.

Viimevuosina Suomessakin on tutkittu siirtämis- ja nostamisergonomian vaikutusta hoitajan työarkeen ja hänen työterveyteensä. Työterveyslaitos oli mukana kun Rovaniemen kaupunki lähti madaltamaan sairaspoissaoloja työergonomiaa kehittämällä. Hankkeessa panostettiin kahteen asiaan; hyviin apuvälineisiin ja potilassiirtojen ergonomiaosaamiseen.  Työterveyslaitos tuottaa koulutuksia joiden lopputuloksena hoitaja suorittaa Potilassiirtojen Ergonomiakortin® . Rovaniemen kaupunki on hyödyntänyt niitä systemaattisesti sekä panostanut siirtoapuvälineisiin 26 500 eur. Näiden avulla rovaniemeläiset onnistuivat vähentämään osastonsa sairaspoissaoloja 900 vuosittaisesta sairaspäivästä nykyiseen 300 sairaspäivään. Yhden hoitajan sairaspoissaolopäivän hinnaksi on arvioitu noin 300 eur joten kustannussäästökin on merkittävä, puhumattakaan hoitotyön laadusta tai kiireen vähenemisestä. 

SystemRoMedic tuoteperhe sopii niin sairaalaosastoille kuin kotihoitoonkin. Tarjolla on monipuolinen kattaus erilaisia nostamisen ja siirtämisen apuvälineitä.  Respectalta löytyy myös vahvaa ergonomiaosaamista avuksesi. Voimme yhdessä katsoa kuinka sinun osastosi ergonomia-asiat kannattaa laittaa kuntoon. Jätä tästä yhteydenottopyyntö tai soita alueesi myyntikontakteille.

 

Norjalainen Handicare AS on yli 25 vuotta kehittänyt erilaisia liikkumisen ja siirtämisen apuvälineitä. Yritys käynnistyi aikanaan kolmen pyörätuolikäyttäjän omista tuotteenparannusideoista. Yksi heistä on edelleenkin tänä päivänä intohimoisesti mukana jatkamassa kehitystyötä.