Nahasta nanoon -näyttely avautuu lauantaina 29.1. Urheilumuseossa

27. tammikuu 2022 - admin

Respecta on mukana Urheilumuseon Nahasta nanoon-teemanäyttelyssä, jossa liikutaan teknologian kehityksen matkassa 1900-luvun alusta nykypäivään. Näyttely on esillä Urheilumuseossa 29.1.-28.8.2022.

Teknologian kehitys muokkaa yhteiskuntaa. Kulkuvälineiden ja tiedonvälityksen muutos on mullistanut ymmärryksemme maailmasta ja tapamme elää. Liikuntakulttuurissa teknologian ottamat harppaukset konkretisoituvat esimerkiksi välineiden ja -vaatteiden materiaaleissa, suorituspaikkojen rakenteissa sekä urheilun seuraamisen tavoissa.

Respectan ja Urheilumuseon yhteistyössä tavoitteena on nostaa esiin liikunta- ja toimintakyvyn mahdollistamisen taustalla olevaa teknologista kehitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Olemme vastanneet innovatiivisilla ratkaisuilla suomalaisten liikunta- ja toimintakyvyn muutokseen liittyviin haasteisiin ja tarjonneet mahdollisuuden liikkeen jatkumiseen. Näyttelysisällöt huipentuvat esimerkkeihin ainutlaatuisista teknologisista innovaatioista apuvälineiden eri aikakausilta.

Nahasta nanoon -näyttelyssä liikutaan teknologian kehityksen matkassa 1900-luvun alusta nykypäivään. Näyttelyssä pääsee myös kokeilemaan BeBionic-robottikättä ja haastamaan itseään interaktiivisen palloseinän avulla.

Yhteistyö tarkoittaa Respectalle yhteiskunnallisen roolin kertomista koko kansan liikkeen mahdollistajana uudella tavalla.

− Respectan toiminnan ytimessä on ihmisen liikuntakyky, sen säilyttäminen ja ylläpito. Pitkän historiamme aikana olemme olleet tekemässä ja todistamassa terveysteknologisia harppauksia ja niiden merkitystä liikuntakyvylle ja etenkin elämänlaadulle. Mielestämme on tärkeää, että liikkumisen moninaisuutta nähdään laajemmin yhteiskunnassa ja mikä sen oivallisempi paikka sille kuin Urheilumuseo, kertoo toimitusjohtaja Sasu Leskelä.

Nahasta nanoon -näyttely on toteutettu yhteistyössä Polarin, ifolorin, Respectan ja Lappsetin kanssa. Avoinna 29.1.-28.8.2022. www.urheilumuseo.fi/nahasta-nanoon