Pikkuleijonat pääsivät tositoimiin

20. huhtikuu 2016 - Mika Rouhiainen

Pikkuleijonat saivat ensimmäisenä joukkueena jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vastaansa Tshekin. Voitto vastustajasta haettiin voittomaalikisassa, joka päättyi Suomelle luvuin 4–3. Suomen joukkueella oli kyllä paikkoja, mutta varsinaisella peliajalla ei saatu ratkaisua aikaiseksi. Pikkuleijonat peittosivat myös seuraavan vastustajansa Slovakian luvuin 4–2 sunnuntaiaamuna Suomen aikaa pelatussa ottelussa. Seuraavaksi kaatui Tanska vakuuttavalla 4–1 tuloksella. Pikkuleijonien alkulohkon ottelut ovat sujuneet odotetun vahvasti. 

20160418_web.jpg
Pikkuleijonien joukkue on todella yhtenäinen, ja kaikilla pelaajilla on selkeä valmennuksen tukema näkemys siitä, miten turnausta viedään pelillisesti eteenpäin. Meillä on kasassa tiivis ja energinen ryhmä, jossa vallitsee hyvä henki.

Ennen MM-kilpailua Minnesotassa pidetty harjoitusleiri meni hyvin, ja huoltojoukollakin on ollut sopivasti täällä hommaa. Pelaajille oli järjestetty loistavat olosuhteet harjoitteluun – joukkueilla oli käytössään useita kaukaloita ja välimatkat jäähallien välillä olivat lyhyet. Pelaajilla oli käytössään myös hyvin toimivat kuntosalit, jossa oli esimerkiksi maalivahdeille oma tekojäällä varustettu harjoitusalue.

Paikalliset asukkaat Grand Forksissa ovat ystävällisiä ja kiinnostuneita jääkiekosta. Kun pyörähdin Suomen maajoukkueen pusero päällä lähikaupassa, niin ihmiset tulivat uteliaina kyselemään ja juttelemaan. Jääkiekko on täällä tuttu laji ja paikalliset jääkiekkofanit tietävät kyllä suomalaiset NHL-pelaajat.

Grand Forksissa on kaksi jäähallia, joista pienemmässä pelattiin Pikkuleijonien kaksi ensimmäistä ottelua. Pienempään halliin mahtuu vain noin 750 katsojaa. Tanskaa vastaan pelattu ottelu käytiin isommassa jäähallissa, jossa on 12 000 katsojapaikkaa. Jäähalli on todella hieno, ja sen sisustuksessa on käytetty muun muassa Italiasta tuotua marmoria. Hallin rakentaminen on kuulemma maksanut yli 100 miljoonaa dollaria. Sillä rahalla on saatu aikaiseksi jäähalli, joka on rankattu kolmen parhaan jäähallin joukkoon Yhdysvalloissa. Alkulohkon päätöspelissä myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa tuossa hallissa Pikkuleijonia vastaan asettuu Kanadan joukkue.

20160418_2_web.jpg

Mika Rouhiainen, Respecta Oy, Pikkuleijonien fysioterapeutti