Pakkausten avaaminen


Ruokaa laittaessa erilaisten pakkausten ja purkkien avaaminen aiheuttaa välillä päänvaivaa. Niveljäykkyydet ja -kivut sekä puristus- ja vääntövoiman heikentyminen hankaloittavat purkkien avaamista käsivoimin.

 

Vinkkejä purkkien ja pakkausten avaamiseen:

  • Pyri jo ruoka-aineita ostaessa huomioimaan pakkauksen helppo avattavuus, monesti samaa ruoka-ainesta on saatavana esimerkiksi lasipurkissa ja pahvitetrassa. Lasipurkin avaaminen vaatii eri tavalla käsivoimia kuin pahvitetran saksilla auki leikkaaminen.

  • Kiinnitä huomiota työskentelyasentoon – usein istuma-asento vapauttaa molemmat kädet pakkauksen avaamiseen.

  • Tukevan otteen saaminen liukaspintaisesta purkista voi olla hankalaa. Hyödynnä nahkeapintaista liukuestealustaa pöydällä purkin alla, samoin kannesta saa paremman otteen avaajahatun avulla.

  • Pakkausten avaamiseen on saatavilla erilaisia apuvälineitä – valitse käyttöösi apuvälineet, jotka sopivat suosimiesi pakkausten avaamiseen.

 

B-2126.jpg

Lasipurkit

Kierrekannelliset lasipurkit ovat usein hankalia avattavia, sillä niiden avaamiseen tarvitaan hyviä käsivoimia.

Jarkey-avaajan
 avulla saat ilmattua purkin helposti ja turvallisesti niin, että kansi on sen jälkeen kevyempi kiertää auki.

Kun olet ilmannut purkin Jarkeyn avulla, voi ottaa avuksi vielä nihkeän avaajahatun, joka lisää kitkaa ja siten parantaa otetta kierrekantista lasipurkkia avatessa.

B-3331.jpg

Säilyketölkit

Kun valitset renkaallisen/ vetolenkillisten tonnikala- tai ananastölkin, avaaminen hoituu kätevästi Cankey-säilyketölkin avaajalla. Cankeyssä on sopivasti vipuvartta niin, että voimankäyttöä ei juuri tarvita.

spinner-korkinavaaja.jpg

Pullot ja pakkausten korkit

Limu- ja kivennäisvesipullojen korkit ovat usein tiukassa ja niiden pinta tuntuu karkealta ihoa vasten. Korkinavaaja Spinnerin avulla avaat pullonkorkit helposti. Kartiomaisen muotoilunsa ansiosta se sopii erikokoisiin pullonkorkkeihin.

B-3211.jpg

Maito- ja mehutölkit

Maito- ja mehutölkkien kaatonokan avaamiseen oiva apuväline on TipTop. Toisaalta joissakin maito- ja mehutölkeissä on kaatonokan sijaan kierrekorkki. Jos niiden avaaminen tuottaa haastetta, kokeile TurnKey-avaajaa.